Μπάϊντεν κατά Μασκ για την εξαγορά του Twitter: Είναι ένα μέσο που εκτοξεύει ψεύδη- Ξεκίνησαν οι απολύσεις του μισού προσωπικού- Φόβοι για πολιτική “εργαλειοποίηση”

 Μπάϊντεν κατά Μασκ για την εξαγορά του Twitter: Είναι ένα μέσο που εκτοξεύει ψεύδη- Ξεκίνησαν οι απολύσεις του μισού προσωπικού- Φόβοι για πολιτική “εργαλειοποίηση”

Ήταν μια γεμάτη γεγονότα εβδομάδα για το Twitter. Από την εξαγορά του την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ συγκέντρωσε μια μεταβατική ομάδα στενών έμπιστων ανθρώπων για να ετοιμάσει ένα σχέδιο περικοπών δαπανών και γρήγορους τρόπους εκκίνησης εσόδων. Οι παγκόσμιες μειώσεις εργατικού δυναμικού αναμένεται να επηρεάσουν 3.700 θέσεις εργασίας — περίπου το ήμισυ της εταιρείας.

Ταυτόχρονα, οι εναπομείναντες εργαζόμενοι αγωνίζονται για την ανάπτυξη νέων εργαλείων που μπορούν να πουληθούν στους χρήστες. Το πιο επείγον είναι ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα συνδρομής που, μεταξύ άλλων προνομίων, θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να λάβει ένα μπλε σήμα με ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο όνομά του στον ιστότοπο, εάν πληρώνει 8 $ το μήνα. Επί του παρόντος, τα σημάδια ελέγχου είναι δωρεάν και χρησιμοποιούνται ως προσδιορισμός για επαληθευμένους λογαριασμούς διασημοτήτων, πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων δημόσιων προσώπων για τη διάκρισή τους από τους απατεώνες.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέκρινε την εξαγορά της Twitter Inc. από τον Έλον Μασκ , λέγοντας ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ήταν υπεύθυνη για την εκτόξευση ψεμάτων.

Ο Μπάιντεν έκανε τις παρατηρήσεις ως παράπλευρα κατά τη διάρκεια ενός εράνου στο Σικάγο το βράδυ της Παρασκευής, καθώς προειδοποίησε τους χορηγούς για την επίδραση που θα έχουν οι ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στα επόμενα χρόνια.

«Τώρα τι ανησυχούμε όλοι; Ο Έλον Μασκ αγοράζει ένα μέσο που στέλνει και εκτοξεύει ψέματα σε όλο τον κόσμο», είπε ο Μπάιντεν.

Ο Μασκ, που αυτοχαρακτηρίζεται ως πρωταθλητής του ελεύθερου λόγου, απέκτησε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Απομάκρυνε τα περισσότερα ανώτατα στελέχη και το διοικητικό συμβούλιο και ξεκίνησε γρήγορα ένα σχέδιο να απολύσει περίπου τους μισούς 7.500 υπαλλήλους της εταιρείας.

Τα σχέδιά του να ανανεώσει την εποπτεία του περιεχομένου της, ωστόσο, έχουν συγκλονίσει τους διαφημιστές, συμπεριλαμβανομένων των Pfizer Inc. και General Mills Inc. , οι οποίοι λένε ότι θα σταματήσουν προσωρινά τις διαφημιστικές δαπάνες στην πλατφόρμα για να δουν πώς σκοπεύει ο Musk να αλλάξει το Twitter.

Το βιαστικά οργανωμένο πρόγραμμα blue-check, το οποίο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, αντιμετωπίστηκε με οργή από δημοφιλείς χρήστες στο Twitter. Ο Μασκ και η μεταβατική ομάδα του απάντησαν χλευαστικά. «Τα σχόλιά σας εκτιμώνται, πληρώστε τώρα 8 δολάρια», έγραψε ο Μασκ απαντώντας στην εκπρόσωπο των ΗΠΑ Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτεζ, η οποία επέκρινε την ιδέα να υποχρεωθούν οι άνθρωποι να πληρώνουν στο όνομα της «ελευθερίας του λόγου».

Εν τω μεταξύ ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, οι υπάλληλοι του Twitter δήλωσαν ότι δεν είχαν πρόσβαση σε βασικά εργαλεία για την παρακολούθηση και την εξάλειψη της πολιτικής παραπληροφόρησης τις ημέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Μασκ. Ο Μασκ υποσχέθηκε στους ηγέτες των πολιτικών δικαιωμάτων ότι θα αποκαταστήσει τα εργαλεία ελέγχου περιεχομένου που είχαν αποκλειστεί για κάποιο προσωπικό μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Σχετικά Άρθρα