PEGA για υποκλοπές/ Δύο σενάρια: Ή η Intellexa μόνη της, ή με εμπλοκή κυβερνητικών κύκλων- Ζήτησαν διαλεύκανση πριν τις εκλογές για να μην υπάρχουν σκιές

 PEGA για υποκλοπές/ Δύο σενάρια: Ή η Intellexa μόνη της, ή με εμπλοκή κυβερνητικών κύκλων- Ζήτησαν διαλεύκανση πριν τις εκλογές για να μην υπάρχουν σκιές

Τα μέλη της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά το σκάνδαλο με το Predator προχώρησαν σε ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα των επαφών τους στην Ελλάδα

«Μετά από σχεδόν τέσσερις ημέρες διαμονής στην Κύπρο και την Ελλάδα, φεύγουμε με ίσως περισσότερες ερωτήσεις από ό,τι είχαμε όταν φτάσαμε» τόνισε η Ολλανδή ευρωβουλευτής Sophie in ‘t Veld, συνοψίζοντας με εύγλωττο τρόπο τα συμπεράσματα των επαφών της επιτροπής PEGA, της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που βρίσκεται στη χώρα μας για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Βρήκαμε καθοριστικές και οριστικές αποδείξεις για το ποιος χρησιμοποίησε το Predator και γιατί; ΌχιΚαι δεν θα βρούμε αυτές τις αποδείξεις όσο οι αρχές δεν είναι πρόθυμες να μοιραστούν επίσημες πληροφορίες μαζί μας» σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια, στη συνέντευξη Τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Η ευρωβουλευτής και ερευνήτρια για λογαριασμό της PEGA επισήμανε, μάλιστα, με νόημα πως υπάρχουν δύο σενάρια: Ή η εταιρεία Intellexa παρακολούθησε πολιτικούς και δημοσιογράφους στην Ελλάδα με δική της πρωτοβουλία, ή υπάρχει εμπλοκή της κυβέρνησης ή κάποιου κύκλου πέριξ αυτής.

Είπε πώς εάν ήταν “στα παπούτσια” (στην θέση) του πρωθυπουργού, θα ήθελε να απομακρυνθεί κάθε σκιά και αμφιβολία για τυχόν εμπλοκή της κυβέρνησης, ενώ έθεσε ευθέως ζήτημα σχετικά με τις επόμενες εκλογές, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών πριν από αυτές,

“Οι εθνικές εκλογές (κάθε κράτους-μέλους) είναι ευρωπαίκές εκλογές. Από τα αποτελέσματά τους εξαρτάται ποιοί θα καθήσουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πρέπει να είναι 100% δίκαιες και έντιμες και το ΕΚ πρέπει να έχει όλα τα μέσα να διερευνήσει τις όποιες αμφιβολίες υπάρχουν γι΄ αυτό”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε:

Για να δούμε ποιος το χρησιμοποίησε πρέπει να δούμε τους στόχους. Ποιος διάλεξε και γιατί τους στόχους. Παρακολουθήθηκαν οι δημοσιογράφοι Κουκάκης, Τέλλογλου, Μαλιχούδης και ο ευρωβουλευτής και τότε υποψήφιος προεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος τότε ήταν ο μόνος υποψήφιος που είχε πει ρητά πως δεν θα συνεργαστεί με τον Κυριακο Μητσοτακη. Στη συνέχεια ειχαμε την αποκάλυψη της παρακολούθησης του πρώην υπουργού Χρήστου Σπιρτζη που βρίσκεται σε όλες τις κρίσιμες συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα. Για να παραφράσω τον τίτλο μιας ταινίας, κοιταζοντας τους στόχους εδώ βλέπουμε «Τέσσερις απειλές και μια ευκαιρία» για την κυβερνητική παράταξη».

Η εισηγήτρια της PEGA, συνέχισε: «Οι πιο σημαντικές πληροφορίες έχουν χαρακτηριστεί ως απόρρητες. Ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να τις αποχαρακτηρίσει όμως. Οι φακελοι της ΕΥΠ για Κουκάκη και Ανδρουλακη έχουν τελειως τυχαία καταστραφεί. Προσκαλούμε τις αρχές να μοιραστούν τις κρίσιμες πληροφορίες. Θα πρέπει το θέμα να διαλευκανθεί πριν τις εκλογές».

https://twitter.com/SophieintVeld/status/1588476914628530177?s=20&t=j539VohWhdyDu6TiJOTDJA

Οι αναφορές που έγιναν

«Στις τέσσερις ημέρες που βρεθήκαμε σε Κύπρο και Ελλάδα συναντήσαμε μεγάλο αριθμό κυβερνητικών αξιωματούχων, βουλευτών και μελών κοινωνικών φορέων, θύματα παρακολούθησης, δημοσιογράφους και πολιτικούς. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μας έδωσαν πληροφορίες από τις οποίες μάθαμε πολλά, αλλά αισθανόμαστε ότι πολλές από τις ερωτήσεις μας μένουν ακόμη να απαντηθούν» είπε και ο πρόεδρος της PEGA Jeroen Lenaers, στην αρχή της συνέντευξης Τύπου. 

Ο πρόεδρος της PEGA υπογράμμισε ότι όλες οι υποθέσεις παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφουν που έχουν καταγγελθεί στη χώρα μας πρέπει να ερευνηθούν και μέτρα προστασίας πρέπει να νομοθετηθούν. Αναφέρθηκε δε στην εξεταστική που συγκροτήθηκε στην ελληνική Βουλή για την υπόθεση παρακολούθησης του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.  «Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους τεσσάρων κομμάτων που συμμετείχαν στην επιτροπή. Θεωρούμε ότι αποκαλύφθηκαν λίγα μόνο γεγονότα και δεν κατέθεσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι ως μάρτυρες. Εκπλαγήκαμε από το γεγονός ότι δεν υπήρξε κοινό πόρισμα αλλά ξεχωριστά από κάθε κόμμα. Επίσης, θεωρούμε ότι ένα τελικό κοινό πόρισμα θα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα για το κοινό καλό κοινωνίας και εμπλεκόμενων» τόνισε.

https://twitter.com/RenewEurope/status/1588463893646540803?s=20&t=j539VohWhdyDu6TiJOTDJA

Σχετικά Άρθρα