Νίκος Μαραντζίδης: “Αισθάνομαι περίεργα για κάθε μέρα που περνάει και ο πρωθυπουργός δεν παραιτείται”

 Νίκος Μαραντζίδης: “Αισθάνομαι περίεργα για κάθε μέρα που περνάει και ο πρωθυπουργός δεν παραιτείται”

 Λάβρος κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίστηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών. 

«Αισθάνομαι περίεργα για κάθε μέρα που περνά και ο πρωθυπουργός δεν παραιτείται, ενώ διέλυσε και εξευτέλισε το Σύνταγμα και το κράτος Δικαίου», είπε μιλώντας στο «Κόκκινο» και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη. Εξάλλου, χαρακτήρισε την υπόθεση των παρακολουθήσεων ως ένα «θέμα που έχει εξευτελίσει τους θεσμούς και τη χώρα» και πρόσθεσε με νόημα ότι «δεν υπάρχει κράτος που δεν είναι βουτηγμένο στη διαφθορά και να μην έχει προβλήματα Δημοκρατίας». 

Μιλώντας συνδυαστικά για το σκάνδαλο Πάτση και τις υποκλοπές, ο Νίκος Μαραντζίδης επισήμανε ότι «αυτό που βλέπουμε είναι έναν παράξενο συνδυασμό σήψης και ενός βαθέος κράτους που παρακολουθεί δημοσιογράφους, πολιτικούς, πολίτες». «Είναι ένα απόλυτο θεσμικό χάλι», συνέχισε, επιμένοντας ότι με όλα αυτά «πρέπει κανείς να είναι στοιχειωδώς συγκλονισμένος». 

«Κεντρικός παίκτης σε όλο αυτό το σύστημα είναι ο κ. Μητσοτάκης», πρόσθεσε. 

Τέλος, ο Νίκος Μαραντζίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο της Ακροδεξιάς, τονίζοντας ότι «έχει πλέον αυτοπεποίθηση η Ακροδεξιά, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αποκτά θράσος και τής μπαίνουν ιδέες ότι μπορεί να αμφισβητήσει τους θεσμούς και τη Δημοκρατία». 

Σχετικά Άρθρα