ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή στον απλό πολίτη – Επικοινωνιακό σχέδιο για ακρίβεια, σκάνδαλα, υποκλοπές

 ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή στον απλό πολίτη – Επικοινωνιακό σχέδιο για ακρίβεια, σκάνδαλα, υποκλοπές

Μετά τα καταιγιστικά πυρά για τα σκάνδαλα επι σκανδάλων ο Αλέξης Τσίπρα επιστρέφει στις λαϊκές γειτονιές για την ακρίβεια και τη φτωχοποίηση των μεσαίων και χαμηλότερων στρωμάτων. Η υπογραφή Μητσοτάκη στο άδειο καλάθι του νοικοκυριού συνδέεται άμεσα με το σχέδιο αναδιανομής του πλούτου της κυβέρνησης από τη μεσαία τάξη στους ισχυρούς.

Στην αγορά του Χαλανδρίου σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Κόκκινο, το κομματικό όργανο του κόμματος του, εκτός από ονόματα και διευθύνσεις για τα σκάνδαλα των υποκλοπών και της λεηλασίας όπως είπε του δημόσιου πλούτου φρόντισε να εξηγήσει επακριβώς γιατί συμβαίνουν όλα αυτά.

Όπως είπε με αφορμή το δίκτυο παρακολουθήσεων με κέντρο το Μέγαρο Μαξίμου ήταν ακριβώς για να καταφέρει ο κ. Μητσοτάκης να ελέγξει τους όρους με τους οποίους θα προχωρήσει στη μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος στη χώρα.

«Και τα άθλια μέσα τα οποία χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα μέσα παρακολούθησης πολιτικών αντιπάλων, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, είναι μέσα που θέλουν να εξυπηρετήσουν άθλιες πολιτικές» είπε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε αμέσως μετά ότι η χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης με τη λίστα Πέτσα και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος…

  • «τα εφηύρε ακριβώς επειδή ήταν η προϋπόθεση για να μπορέσει να εφαρμόσει αυτές τις πολιτικές. Όταν έχεις εδώ και ενάμιση χρόνο αυτό τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας στην ηλεκτρική ενέργεια, να παράγονται δισεκατομμύρια, ένα δισεκατομμύριο σε δυο μήνες -αυτό είναι φοβερό, Σεπτέμβρη – Οκτώβρη ένα δισεκατομμύριο υπερκέρδη, συσσωρευμένα όλους τους προηγούμενους μήνες, έχουμε φτάσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια, 3,5 δισεκατομμύρια υπολογίζουμε εμείς μαζί με τα υπερκέρδη της ΔΕΠΑ και των πετρελαϊκών εταιριών- και να μην έχεις φορολογήσει ένα ευρώ και να έχεις όλον αυτό το μηχανισμό….»

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το σχέδιο των «δεξιοτεχνών και αρίστων» να δημιουργούν θέσεις υψηλά αμειβόμενων στην δημόσια διοίκηση με αναθέσεις εκατομμυρίων σε εταιρείες συμβούλων γαλάζιων στελεχών, την «εταιρεία των μπαγαμπόντηδων» ο Αλέξης Τσίπρας τα έκανε λιανά στο κομματικό ακροατήριο του Κόκκινου και αυτά τώρα θα κατέβει και στο πεζοδρόμιο για να τα εκλαϊκεύσει σε ευρύτερα ακροατήρια δια ζώσης. Είναι το δεύτερο βήμα της επικοινωνιακής στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο και των κομματικών εκδηλώσεων που θα γίνουν σε όλη τη χώρα για το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης.

Διαδικασία φθοράς  

Σε κάθε περίπτωση το ρίσκο του κ. Τσίπρα να μιλήσει για το ποιοι επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου και Υπουργοί υπονοούνται πίσω από τα διαδοχικά δημοσιεύματα των Νέων και του Βήματος ως παρακολουθούμενοι από το «κέντρο» που στήθηκε στην Αθήνα μέσω του ανιψιού του Πρωθυπουργού δεν ήταν τυχαίο.

  • Το απόρρητο είναι η ίδια η παγίδα που θα πέσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης μέσα μπορεί να συμπεράνει κανείς από τον τρόπο με τον οποίο μίλησε για την υπόθεση ο κ. Τσίπρας.

Σε κάθε περίπτωση τα τέτοια δημοσιεύματα δυο φίλα διακείμενων στην κυβέρνηση μεγάλων εφημερίδων μόνο ως μηνύματα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον μπορούν να εκληφθούν και από τον απλό αναγνώστη που δεν μπορεί να διαβάσει πίσω από τις γραμμές των άρθρων. Αυτό δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στο Αλέξη Τσίπρα να υπερακοντίσει και να πετάξει το γάντι στον αντίπαλό του εκθέτοντάς τον στα μάτια της κοινής γνώμης γιατί και τους άμεσα εμπλεκόμενους κρύβει από τις έρευνες ελέω απορρήτου αλλά και ο ίδιος τώρα που βγαίνουν πράγματα και καταστάσεις στην επιφάνεια να υποχρεώνεται σε αντιθεσμικές κινήσεις που προδίδουν σύμφωνα με την Κουμουνδούρου πανικό.

  • Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης μέχρι και αυτή την ώρα δεν φαίνεται να πηγαίνει στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» να απαντήσει έδωσε κάθε δικαίωμα στον κ. Τσίπρα να τον κατηγορήσει για φυγομαχία αρχικά, νέα ομολογία ενοχής στη συνέχεια και φυσικά να φωτιστεί ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών συνοδεύεται από δίδυμο σκάνδαλο της συγκάλυψης.

Στέλεχος με εμπειρία στο πολιτικό παίγνιο στο ερώτημα αν όλα αυτά μπορεί να είναι καταλύτης ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων με τις εκλογές να έρχονται νωρίτερα από το απώτατο όριο που δίνει η συνταγματική πρόβλεψη απέφυγε να απαντήσει, εκείνο όμως που σημείωσε εμφατικά δεν ήταν άλλο από το γεγονός ότι η φθορά πλέον και με τα φίλια Μέσα να μην κρύβουν μικρά και κάποιες φορές και μεγαλύτερα θέματα κάτω από το χαλί θα είναι επιταχυνόμενη και καταστροφικότερη.  


Σχετικά Άρθρα