Ερντογάν: Ανατροπή στις δημοσκοπήσεις – Προηγείται με 10 μονάδες των αντιπάλων του

 Ερντογάν: Ανατροπή στις δημοσκοπήσεις – Προηγείται με 10 μονάδες των αντιπάλων του

Ο τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να τάζει ”γη και ύδωρ” στους πολίτες, από αύξηση κατώτατου μισθού και ευημερία στη χώρα, μέχρι ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πολλά άλλα.

Αυτές οι υποσχέσεις φαίνεται πως αλλάζουν το προεκλογικό «κλίμα» στη γειτονική χώρα, καθώς στην τελευταία δημοσκόπηση ο «σουλτάνος» επικρατεί των αντιπάλων του.

Αν οι εκλογές γίνονταν την Κυριακή (30/10), ο συνασπισμός Ερντογάν – Μπαχτσελί θα συγκέντρωναν 46,3% αν και χρειάζονται περισσότερο από 50 για να κυβερνήσουν.

Αντίστοιχα η αντιπολίτευση, δηλαδή τα κόμματα Κιλιντζάρογλου και Ακσενέρ υπολείπονται πάνω από 10 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς φτάνουν στο 35,6%.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, θα είναι τελικά ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για να σταθεί απέναντι στον Ερντογάν.

Σε κάθε περίπτωση το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα έχει καθοριστική συμμαχία για το αποτέλεσμα των εκλογών καθώς αυτή τη στιγμή ο Κιλιτσντάρογλου (ο οποίος έχει ως ατού την οικονομία) δεν πείθει τον τουρκικό λαό όσο ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.

Σχετικά Άρθρα