ΣΥΡΙΖΑ: Ανάδειξη σκανδάλων – Οργανωτική ανασυγκρότηση για την απεργία της 9ης Νοεμβρίου

 ΣΥΡΙΖΑ: Ανάδειξη σκανδάλων – Οργανωτική ανασυγκρότηση για την απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Το μπαράζ αποκαλύψεων για τις «γαλάζιες ακρίδες» των Αρίστων εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της Κουμουνδούρου για μια ολομέτωπη επίθεση στη ΝΔ. Η αντιπαράθεση θα στοχεύσει στο πρόσωπο του ίδιου του Πρωθυπουργού ως οργανωτή και σχεδιαστή της λεηλασίας των δημόσιων ταμείων.

Πολιτικά η μάχη θα κριθεί στην απογύμνωση της νεοφιλελεύθερης ατζέντας με τη συμμαχία από τα κάτω να είναι το σήμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για την ήττα της Δεξιάς.

  • Το παράδειγμα της Ιταλίας με την αδυναμία ή την άρνηση των εκεί σοσιαλδημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων να συνασπισθούν απέναντι στην ακροδεξιά είναι η ζωντανή απόδειξη της συνολικής αποτυχίας των προοδευτικών να βάλουν φραγμό στην άνοδο των ακραίων δυνάμεων.
  • Στη Βραζιλία ταυτόχρονα βρίσκεται και το αντίστοιχο ζωντανό παράδειγμα του πόσο δύσκολη και οριακή μπορεί να είναι μια νίκη απέναντι στις αντίστοιχες αυταρχικές δυνάμεις.
  • Στο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν λένε με πρόθεση να ακουστούν όσο το δυνατόν ευρύτερα ότι οι προοδευτικές δυνάμεις σε μια σειρά χωρών ανα τον πλανήτη τελικά μπορούν να συμπίπτουν προγραμματικά και πολιτικά για να ανατρέψουν αυταρχικές και σχεδόν απολυταρχικές κυβερνήσεις.

Παραδέχονται ωστόσο, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας σημείωσε στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί σε αυτή τη φάση να ανοίξει μια συζήτηση συνεργασιών προεκλογικά.

Το θέμα όμως αναπόφευκτα θα τεθεί επιτακτικά στον Νίκο Ανδρουλάκη στην τελική ευθεία πριν τις κάλπες και η κλίση που θα πάρει θα είναι και καταλυτική για τις επερχόμενες εξελίξεις.

  • Το μεγάλο στοίχημα πρωτίστως όμως είναι το μεγάλο ορόσημο της απεργίας στις 9 Νοεμβρίου. Το προηγούμενο της πρωτομαγιάς του 2021 με το ΣΥΡΙΖΑ να επιδεικνύει μεγάλη οργανωτική και κινητοποιήσει πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του κόμματος ανεβάζει ψηλά τον πήχη.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει ηχηρό κάλεσμα στα μέλη του κόμματος να πυκνώσουν το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στα συλλαλητήρια ώστε να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση για την ακρίβεια αλλά και ένα γενικότερο μήνυμα δυσαρέσκειας απέναντι στη διαχείριση Μητσοτάκη.

  • Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη σημάνει ένα καμπανάκι εγρήγορσης και επιτάχυνσης του βηματισμού του κόμματος συνολικά για την αντεπίθεση στη ΝΔ.

Στην Κουμουνδούρου ήδη τρέχουν τα οργανωτικά ζητήματα ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται και η πολιτική δουλειά τόσο από την task force που επαναδραστηριοποιείται στον πολιτικό σχεδιασμό.

  • Σκοπός τώρα με τις περιοδείες και τις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα σε πολλές από τις οποίες θα δώσει το παρόν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας για τη διάδοση σε όσο το δυνατόν ευρύτερα στρώματα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Το πρόγραμμα πρέπει να γίνει “πενηνταράκια” σημειώνουν από την Κουμουνδούρου καθώς τα 6 σημεία αποτελούν και το μίνιμουμ κυβερνητικό πρόγραμμα πάνω στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας θα καλέσει την επόμενη ημέρα των εκλογών να συζητήσει για τη συγκρότηση της προοδευτικής κυβέρνησης.

Το σύνθημα είναι ουσιαστικά «δουλειά από τα κάτω» καθώς εκεί στοχεύει να δημιουργηθεί το πρόπλασμα των σων συγκλήσεων σε υψηλότερο επίπεδο.

  • Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι είναι η μαγιά που ακουμπά στις ανάγκες ευρύτερων στρωμάτων της κοινωνίας και της παραγωγικής βάσης και αυτή η συμφωνία στη βάση είναι που μπορεί να λύσει και το ζήτημα της πολιτικής συμφωνίας σε επίπεδο ηγεσιών τόσο για τις εθνικές όσο όμως και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με αυτή τη λογική τρέχουν με γοργούς ρυθμούς τώρα και για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Το στοίχημα είναι η ανανέωση για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Νέα πρόσωπα θα είναι το κυρίαρχο στίγμα αλλά και πολλές γυναίκες καθώς η ποσόστωση του 50-50 θα αφορά και την επόμενη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα