Νέες φήμες από διαρροή εγγράφων για τον Πούτιν: Πάσχει από Πάρκινσον και καρκίνο στο πάγκρεας

 Νέες φήμες από διαρροή εγγράφων για τον Πούτιν: Πάσχει από Πάρκινσον και καρκίνο στο πάγκρεας

Νέος κύκλος ισχυρισμών για την υγεία του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, έπειτα από τη δημοσιοποίηση εγγράφων του Κρεμλίνου που φέρεται να διέρρευσαν.

Από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η υγεία του Βλαντίμιρ Πούτιν έχει τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο της αντιπολίτευσης στη Μόσχα όσο και των διεθνών ΜΜΕ. 

Γεγονός είναι πως οι φήμες δεν σταματούν να αναδύονται, με τις εμφανίσεις του Ρώσου δικτάτορα να τις τροφοδοτούν πότε με τη νευρικότητα και πότε με την αστάθεια που δείχνει να παρουσιάζει. Από ναυτίες, βήχα και τρέμουλο, μέχρι καρκίνο και νόσο Πάρκινσον, οι ασθένειες που αποδίδονται κατά καιρούς στον Ρώσο πρόεδρο προκαλούν αναστάτωση.

Το ίδιο συνέβη και τώρα, με τη βρετανική εφημερίδα «Sun» να υποστηρίζει πως είδε έγγραφα κατασκόπων του Κρεμλίνου που διέρρευσαν και τα οποία ανέφεραν πως ο Πούτιν βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο της νόσου Πάρκινσον και καρκίνου του παγκρέατος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα email που διέρρευσαν από μια πηγή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι ο 70χρονος πρόεδρος της Ρωσίας έχει διαγνωστεί με καρκίνο και νόσο Πάρκινσον.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχει διαγνωστεί με νόσο Πάρκινσον σε πρώιμο στάδιο, αλλά έχει ήδη προχωρήσει. Αυτό το γεγονός θα διαψευσθεί με κάθε δυνατό τρόπο και θα κρυφτεί. Ο Πούτιν λαμβάνει τακτικά κάθε είδους βαριά στεροειδή και καινοτόμες παυσίπονες ενέσεις για να σταματήσει την εξάπλωση του καρκίνου του παγκρέατος, με τον οποίο διαγνώστηκε πρόσφατα.

»Δεν προκαλεί μόνο πολύ πόνο, αλλά και ένα πρήξιμο στο πρόσωπο του Πούτιν καθώς και άλλες παρενέργειες, όπως προβλήματα μνήμης. Στο στενό του περιβάλλον κυκλοφορούν φήμες ότι εκτός από τον καρκίνο του παγκρέατος, που σταδιακά εξαπλώνεται, ο Πούτιν έχει και καρκίνο του προστάτη», γράφουν τα έγγραφα που διέρρευσαν.

Πρόσφατα, μάλιστα, εντοπίστηκαν εμφανή σημάδια ενδοφλέβιας θεραπείας στο πίσω μέρος του χεριού του, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Ιατρικές εξετάσεις για τον επίμονο βήχα και τη ναυτία

Στα τέλη Οκτωβρίου, το κανάλι General SVR του Telegram, που προωθεί εδώ και καιρό ισχυρισμούς για την κακή υγεία του Πούτιν, ισχυρίστηκε ότι οι συγγενείς του ανησυχούν για τις κρίσεις βήχα, τη συνεχή ναυτία και την έλλειψη όρεξης του Ρώσου ηγέτη, ενώ φέρεται να υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.

Ο κύκλος του ανησυχεί ότι η «απώλεια κιλών και ο επίμονος βήχας» του γίνονται όλο και πιο αισθητά, πράγμα που οι ελίτ της Ρωσίας θεωρούν «σημάδι της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του ηγέτη».

Παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται αρκετά πρησμένος στο πρόσωπο, ο Ρώσος πρόεδρος έχασε 18 κιλά τους τελευταίους μήνες, ανέφερε το κανάλι, που ισχυρίζεται ότι έχει πηγές μέσα στο Κρεμλίνο.

Πηγή: iefimerida.gr