Economist για υποκλοπές: “Αν βρεθούν στοιχεία για εμπλοκή της (κυβέρνησης) τινάζονται στον αέρα οι πιθανότητες νίκης Μητσοτάκη στις εκλογές”

 Economist για υποκλοπές: “Αν βρεθούν στοιχεία για εμπλοκή της (κυβέρνησης) τινάζονται στον αέρα οι πιθανότητες νίκης Μητσοτάκη στις εκλογές”

Δημοσίευμα του Economist τονίζει ότι η απροθυμία της κυβέρνησης για συνάντηση με την PEGA εγείρει υποψίες πως είναι μπλεγμένη στις παρακολουθήσεις. «Αν βρεθούν στοιχεία για εμπλοκή της τινάζονται στον αέρα οι πιθανότητες νίκης Μητσοτάκη στις εκλογές» τονίζει με νόημα.

Το δημοσίευμα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς έχει δημοσιευτεί στη στήλη The world in brief όπου συγκαταλέγονται τα πιο σημαντικά νέα της ημέρας.

Συγκεκριμένα, το παγκοσμίου φήμης περιοδικό αναφέρεται στην επίσκεψη της εξεταστικής του Ευρωκοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Predator στην Ελλάδα. Όπως γράφει, σήμερα η PEGA θα διερευνήσει:

  • «εάν το κυβερνών κόμμα χρησιμοποίησε λογισμικό υποκλοπής spyware για να κατασκοπεύει παράνομα πολιτικούς και δημοσιογράφο. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αρνήθηκε ότι αγόρασε το ισραηλινό λογισμικό Predator (το οποίο είναι παρόμοιο με το Pegasus spyware που χρησιμοποιείται από κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Μεξικού και της Σαουδικής Αραβίας). Ωστόσο, η απροθυμία των αξιωματούχων να συναντηθούν με τους ανακριτές έχει τροφοδοτήσει τις ανησυχίες ότι το κόμμα του η Νέα Δημοκρατία ενεπλάκη σε μια προσπάθεια πέρυσι να χακάρει το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ».

Ο Economist επισημαίνει ότι «μια έρευνα του ελληνικού κοινοβουλίου έληξε ξαφνικά τον περασμένο μήνα, αφού βουλευτές της κυβέρνησης μπλόκαραν τα αιτήματα της αντιπολίτευσης να καλέσουν σημαντικούς μάρτυρες. Περιλάμβαναν διευθυντικά στελέχη στην Intellexa, μια εταιρεία που ελέγχεται από το Ισραήλ με έδρα την Αθήνα που πούλησε την Predator, και τον ανιψιό του κ. Μητσοτάκη, τον τότε επικεφαλής του γραφείου του υπουργικού συμβουλίου. Η ευρωπαϊκή επιτροπή μπορεί να δυσκολευτεί να ξεμπερδέψει έναν τέτοιο ιστό. Αλλά αν βρει στοιχεία ότι η κυβέρνηση βρισκόταν πίσω από τις υποκλοπές, θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τις πιθανότητες του κ. Μητσοτάκη να κερδίσει τις γενικές εκλογές την επόμενη άνοιξη».

Σχετικά Άρθρα