Η “εκκεντρική” εμφάνιση του ιδιοκτήτη της Coco-mat στο δείπνο για το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας στο Προεδρικό

 Η “εκκεντρική” εμφάνιση του ιδιοκτήτη της Coco-mat στο δείπνο για το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας στο Προεδρικό

Στο λαμπερό δείπνο που διοργανώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας, οι καλεσμένοι φόρεσαν τα καλά τους και απήλαυσαν ένα πλούσιο γεύμα, που μύριζε Ελλάδα, διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια.

«Παρών» στο δείπνο έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, ανάμεσα στους οποίους και το ζεύγος, Βαρδής Βαρδινογιάννης και Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η κύρια Βαρδινογιάννη φορούσε ένα μάξι μπλε φόρεμα, με μακριά μανίκια και κεντήματα στην άκρη τους, ενώ βασίλισσα Μάξιμα ήταν ντυμένη με ένα εντυπωσιακό φόρμα στα χρώματα του κόκκινου και του μαύρο, με την τιάρα να ολοκληρώνει την εμφάνισή της.

Όμως, η εμφάνιση που ξεχώρισε και απαθανατίσθηκε από τους φωτογράφους ήταν του επιχειρηματία, Παύλου Ευμορφίδη, γνωστού και ως Mr Coco-mat.

Ο επιχειρηματίας που ήταν καλεσμένος από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου έκλεψε τις εντυπώσεις τόσο για το Outfit του όσο και για το παπούτσι που επέλεξε.

Ποιός είναι

Μετά το πέρας των εγκυκλίων σπουδών του, τις οποίες άρχισε στη Σπάρτη και ολοκλήρωσε (Γ΄ τάξη) στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου το 1976, γράφτηκε στη Γυμναστική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής, από την οποία αποφοίτησε το 1980.Επειδή το πτυχίο της Γυμναστικής Ακαδημίας δεν τον κάλυπτε σε επαγγελματικό και κυρίως σε επιστημονικό επίπεδο, το ίδιο χρόνο γράφτηκε στην ΑΣΟΕΕ, από την οποία αποφοίτησα το 1985.Παράλληλα με την φοίτησή του στην ΑΣΟΕΕ, φοίτησε με υποτροφία του Γερμανικού Κράτους στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Κολωνίας (2 εξάμηνα). Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ολλανδικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά.Κατά την διάρκεια των σπουδών του στα παραπάνω Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και κάποια περίοδο μετά από αυτά (μέχρι το 1989), εργάστηκε ως δημοσιογράφος της εφημερίδας Daily Telegraph (1983-84). Την περίοδο εκείνη συνέγραψε το βιβλίο “At ease with English”.Εργάστηκε επίσης, είτε ως καθηγητής Σωματικής Αγωγής, είτε ως δάσκαλος της Αγγλικής γλώσσας σε ιδιωτικά Σχολεία ή παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα στην Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία κλπ. Έτσι του δόθηκε η ευκαιρία να μάθει τις παραπάνω γλώσσες, κάτι που είχε θέσει ως σκοπό, ακολουθώντας την πορεία αυτή.

Σταθμό όμως στην καριέρα του αποτελεί το 1989, οπότε ίδρυσε την COCO-MAT, εταιρεία παραγωγής ειδών κλινοστρωμνής και επίπλων. Έκτοτε η επαγγελματική του εξέλιξη ταυτίζεται με την πορεία της εταιρείας.Στο σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα από το 1989 μέχρι σήμερα, η COCO-MAT έχει εξελιχθεί σε leader της ελληνικής αγοράς και σημαιοφόρο της αειφόρου ανάπτυξης, της οποίας συμβαίνει να είναι διαπρύσιος κήρυκας.Το σύστημα ολικής ποιότητας που εφαρμόζεται και το ιδιαίτερα ποιοτικό επίπεδο των προϊόντων της έχει αναγνωριστεί από έγκυρους οργανισμούς και φορείς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, όπως το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το EFQM (European Foundation for Quality Management). Και είναι οι ελκυστικές αγορές των ευρωπαϊκών και ασιατικών χωρών προς τις οποίες όλο και περισσότερο προσανατολίζεται με καταστήματα σε Κύπρο, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία, joint venture στην Κίνα.Η ίδρυση και διοίκηση της COCO-MAT του έδωσε την ευκαιρία να υλοποιήσει τις απόψεις του για την αειφόρο ανάπτυξη και την κοινωνική συνεισφορά τις οποίες συχνά κλήθηκε να αναπτύξει σε διάφορους οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Unesco, United Nations, Cambridge, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Οικον. Πανεπιστήμιο Αθηνών, WWF κα).Την εξωεπιχειρηματική του ζωή καθορίζουν τα τέσσερα παιδιά και η σύζυγος του, με ένα λόγο η οικογένεια του.

Η ενασχόλησή του μαζί τους αποτελεί διασκέδαση, πηγή έμπνευσης και γαλήνης. Ο αθλητισμός, σε όλες του τις εκφράσεις, παρ’ ότι τον εγκατέλειψε ως επάγγελμα, παραμένει για αυτόν ένα από τα κύρια ενδιαφέροντά του, σ’ αυτόν αναζητά στιγμές χαλάρωσης και σ’ αυτόν κατευθύνει και τα παιδιά του τον ελεύθερο χρόνο τους.

Σχετικά Άρθρα