Ανάλυση: Ο ΣΥΡΙΖΑ και το μιντιακό timing για επαναφορά του σκανδάλου των υποκλοπών

 Ανάλυση: Ο ΣΥΡΙΖΑ και το μιντιακό timing για επαναφορά του σκανδάλου των υποκλοπών

Σφοδρή σύγκρουση προμηνύουν οι δυο ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να αξιοποιεί ρωγμές στο συμπολιτευόμενο στρατόπεδο με την ερώτηση του για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει στο μείζον πολιτειακό ζήτημα της διεξαγωγής των εκλογών σε συνθήκες κάθαρσης ή σε συνθήκες υπονόμευσης της Δημοκρατίας.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Πλαγιοκόπημα από το ΣΥΡΙΖΑ στον Πρωθυπουργό και για τα σκάνδαλα των «γαλάζιων ακρίδων» του Δημόσιου χρήματος με τους «Πάτσηδες» να καταδιώκουν την “Αριστεία”.

Όσο κι αν με διαρροές επιχειρείται από την πλευρά της κυβέρνησης μια στρεψοδικία στον απόηχο της δυσώδους υπόθεσης του Κολωνού με φόντο τα χασταγκ περι παιδεραστών αλλά και των αποκαλύψεων για το βίο και την πολιτεία του Ανδρέα Πάτση εστιάζοντας στο ζήτημα των πλειστηριασμών και όχι στο πάρτι των ημετέρων που έστησε το Μέγαρο Μαξίμου όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, τα ερωτήματα για τα οποία δεν δίνεται καμία απάντηση ουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ τα φέρνει στη Βουλή.

  • Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ έχει μια καθαρή στόχευση, την υποστολή της σημαίας της Αριστείας για την οποία ο κ. Μητσοτάκης επένδυσε όλο το πολιτικό του κεφάλαιο.

Ωστόσο το να καλείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός και με την ερώτηση των 55 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει απαντήσεις και για τον εκλεκτό της γαλάζιας παράταξης κ. Πάτση δείχνει ότι το πεδίο της σύγκρουσης θα είναι η διαφθορά.

  • Το κλίμα βαραίνει και το γεγονός ότι μεταφέρεται και στη Βουλή είναι δείγμα ότι η προεκλογική περίοδος θα είναι γεμάτη από πόλωση και ακραία σύγκρουση.

Το δίλημμα για τη ΝΔ ισχυρό, και το γάντι το έχει ήδη πετάξει στους βουλευτές της συμπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας όταν πριν από περίπου δυο μήνες απευθυνόμενος στα έδρανα της συντηρητικής παράταξης τους ρωτούσε αν επιθυμούν οι υποκλοπές απο «σκάνδαλο Μητσοτάκη να γίνει και σκάνδαλο ΝΔ».

Πολιτειακό ζήτημα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας τις διαδοχικές αποκαλύψεις σε Νέα και Βήμα και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιχειρεί να απαξιώσει τις αποκαλύψεις των εφημερίδων, είδε το χώρο που ανοίγει η κυβέρνηση για να επαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση που πλέον χωρίς αμφιβολία στριμώχνει τον πρωθυπουργό.

  • Παρακολουθήσεις ακόμη και υπουργών του από το κέντρο του predator με τον ανιψιό του και δεξί του χέρι Γρηγόρη Δημητριάδη να έχει ρόλο «γέφυρας» στην έλευση του κακόβουλου λογισμικού από τη Λευκωσία στην Αθήνα είναι αποκαλύψεις που όταν γίνονται και τον φιλοκυβερνητικό Τύπο δεν μπορούν να μείνουν στο περιθώριο.

Το πλήγμα επικοινωνιακά είναι ισχυρό για το γόητρο του Μεγάρου Μαξίμου.

Ουσιαστικά ο κ. Τσίπρα πετά το γάντι στον κ. Μητσοτάκη για μια ακόμη φορά και τον καλεί να πράξει δυο συγκεκριμένα πράγματα.

  • Είτε να πάρει πίσω την περίφημη τροπολογία Πικραμένου που κλείνει τα στόματα ακόμη και της ανεξάρτητης Αρχής για το ποιος παρακολουθείται από την ΕΥΠ
  • είτε ο ίδιος να πάρει την γενναία απόφασή του και να δώσει εντολή στους εμπλεκόμενους άμεσα και έμμεσα με τις παρακολουθήσεις να απαντήσουν χωρίς την επίκληση του απορρήτου είτε στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας είτε στην PEGA.

Το καταληκτικό ερώτημα πάντως του κ. Τσίπρα στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε χθες δεν αφήνει περιθώριο υπεκφυγών για νόμιμες διαδικασίες και άλλες δικαιολογίες που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα.

  • «Θα αναλάβετε την πολιτική ευθύνη να οδηγήσετε τη χώρα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση με ανοιχτό το ενδεχόμενο το παράνομο λογισμικό predator να συνεχίζει να παρακολουθεί πολιτικούς σας αντιπάλους ή θα ακολουθήσετε την προτροπή, ακόμη και κορυφαίων στελεχών της παράταξής σας, «η επίκληση του απορρήτου να υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου»;» ρωτά ο κ. Τσίπρας επικαλούμενος την φράση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος από τα Ανώγεια επιχείρησε πριν από ένα μήνα μια υψηλού συμβολισμού πολιτική παρέμβαση για το γόητρο της παράταξης και της ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα