Ρόδος: Καταδίωξη στη θάλασσα και σύλληψη διακινητών (vid)

 Ρόδος: Καταδίωξη στη θάλασσα και σύλληψη διακινητών (vid)

Επί τω έργω έπιασε το Λιμενικό διακινητές να φέρνουν τα ξημερώματα της Παρασκευής μετανάστες σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ρόδου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πολύ νωρίς χθες η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. 090 «ΓΑΥΔΟΣ» για τον εντοπισμό ύποπτου ταχύπλοου σκάφους, το οποίο έπλεε σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από το Κάστρο Κρητινίας, στα δυτικά της Ρόδου.

Μάλιστα, το ταχύπλοο φέρεται να είχε αποβιβάσει νωρίτερα μετανάστες στην ανωτέρω περιοχή. Ακολούθησε καταδίωξη μεταξύ των δύο σκαφών. Τελικά, το ταχύπλοο των διακινητών ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί χειριστές του, ηλικίας 31 και 26 ετών.

Παράλληλα, από ξηράς κινητοποιήθηκαν ένα όχημα του Λιμενικού, καθώς και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Στέλεχος του Αστυνομικού Σταθμού Σαλάκου εντόπισε σε αγροτική περιοχή της Κρητινίας ένα ακινητοποιημένο Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 34χρονο αλλοδαπό, ενώ εντός του οχήματος βρέθηκαν ακόμη πέντε μετανάστες.

Όλοι οι ανωτέρω συνελήφθησαν, ενώ οι μετανάστες στο σύνολο τους αναγνώρισαν τον 31χρονο και τον 26χρονο ως διακινητές, ενώ τον 34χρονο ως τον οδηγό του οχήματος που τους παρέλαβε και τους μετέφερε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ταχύπλοο σκάφος, καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Η Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, η οποία συντόνισε την ανωτέρω υπόθεση σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Ρόδου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των ανωτέρω συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.