Μαραθώνας: 27χρονος καταζητούμενος, λήστεψε μητέρα με νεογέννητο στην αγκαλιά και διέρρηξε 10 εκκλησίες

 Μαραθώνας: 27χρονος καταζητούμενος, λήστεψε μητέρα με νεογέννητο στην αγκαλιά και διέρρηξε 10 εκκλησίες

Λήστεψε και τραυμάτισε την ξαδέρφη του ενώ κρατούσε στην αγκαλιά της νεογέννητο και δεν είχε αφήσει εκκλησία για εκκλησία που να μην είχε διαρρήξει.

Ο 27χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Μαραθώνα τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης χτύπησε το κουδούνι της ξαδέρφης του που μένει σε κοντινή απόσταση και της άρπαξε το κινητό τηλέφωνο. Μάλιστα, όταν η κοπέλα προσπάθησε να αντισταθεί εκείνος την χτύπησε αδιαφορώντας για το γεγονός ότι στα χέρια της κρατούσε το ανήλικο παιδί της. Αποτέλεσμα να τραυματιστεί και η μητέρα αλλά και το παιδί. Ο 27χρονος έσπευσε να εξαφανιστεί με το αυτοκίνητο του με την μητέρα να τον κυνηγά. Τότε εκείνος με μια καραμπίνα που είχε στα χέρια του πυροβόλησε στον αέρα τρομοκρατώντας την νεαρή γυναίκα η οποία κρύφτηκε για να γλιτώσει.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και ξεκίνησαν αναζητήσεις του 27χρονου ο οποίος τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη. Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, «από αρχές Φεβρουαρίου έως τα μέσα του τρέχοντος μήνα, μετά από διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ο 27χρονος και έτερος 19χρονος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση».

Το δίδυμο των διαρρηκτών παραβίαζε πόρτες ή παράθυρα ιερών ναών, έμπαιναν στο εσωτερικό και άρπαζαν χρήματα από το παγκάρι και από το κουτί των κεριών ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αφαιρούσαν και κοσμήματα – αναθήματα από εικόνες. Από την έρευνα που έγινε φέρονται να έχουν διαρρήξει τουλάχιστον 10 ιερούς ναούς στην Αρτέμιδα, την Παλλήνη και τα Σπάτα ενώ σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σχετικά Άρθρα