ΗΠΑ: Συναγερμός στο Πίτσμπουργκ μετά από πυροβολισμούς – Αναφορές για θύματα (vid)

 ΗΠΑ: Συναγερμός στο Πίτσμπουργκ μετά από πυροβολισμούς – Αναφορές για θύματα (vid)

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια στις ΗΠΑ μετά από πυροβολισμούς που «έπεσαν» στην περιοχή Μπράιτεν Χάιτς, με τον ακριβή αριθμό των θυμάτων να είναι – για την ώρα – άγνωστος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του CNN, οι Αρχές του Πίτσμπουργκ κάνουν λόγο για 6 θύματα από τους πυροβολισμούς, χωρίς να είναι ακόμα γνωστή η κατάστασή τους και το πόσο βαριά έχουν τραυματιστεί ή αν είναι ακόμα ζωντανοί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένοπλος δράστης άνοιξε πυρ μέσα από το αυτοκίνητό του κατά των ανθρώπων που έδιναν το παρόν σε μια κηδεία. Σε ανάρτησή της στο Twitter, η υπηρεσία Δημόσιας Ασφαλείας του Πίτσμπουργκ αναφέρει ότι η σκηνή είναι ακόμα «ενεργή».

«Συναγερμός: Πολλαπλοί πυροβολισμοί στο οικοδομικό τετράγωνο 3700 της οδού Μπράιτον. Υπάρχει άγνωστος αριθμός θυμάτων αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι μια πολύ ενεργή σκηνή. Παρακαλούμε αποφύγετε την περιοχή», γράφει στο Twitter.

«Παρά τις αναφορές πολλών μέσων ενημέρωσης, ο αριθμός των θυμάτων σε αυτό το περιστατικό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Η υπηρεσία Δημόσιας Ασφαλείας θα δημοσιεύσει αυτές τις λεπτομέρειες όταν είναι διαθέσιμες», συμπληρώνει στο tweet της.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι τα θύματα των πυροβολισμών είναι όντως 6, εκ των οποίων το ένα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων της περιοχής, χωρίς να διευκρινιστεί αν πρόκειται για ανήλικο

«Ένας από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση», τόνισε ο εκπρόσωπος και διευκρίνισε ότι οι υπόλοιποι 5 είναι σε σταθερή κατάσταση.

Η αστυνομία παραμένει στο σημείο και ερευνάται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από ένα όπλα, όμως «δεν είναι τόσο πιθανό», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Σχετικά Άρθρα