Σιωπή στο (από το) Προεδρικό…

 Σιωπή στο (από το) Προεδρικό…

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠτΔ ΚΑΤ. ΣΑΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/EUROKINISSI)

Μεσούσης της διαπραγμάτευσης (επί της προηγούμενης κυβέρνησης) του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για την Συμφωνία των Πρεσπών (…τι θα συνέβαινε σήμερα στην περιοχή μας εάν δεν είχε συναφθεί είναι άλλο θέμα), ορισμένα μέσα ενημέρωσης και αρθρογράφοι ήγειραν θέμα παραίτησης του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Τον καλούσαν να ρίξει την κυβέρνηση για να μην περάσει η “προδοτική” συμφωνία.

Είναι αλήθεια πως ο πρώην Πρόεδρος δεχόταν σκληρή κριτική για δήθεν στήριξη της κυβέρνησης Τσίπρα και τα πυρά εναντίον του από (τότε) αντιπολιτευόμενα μέσα ήταν πυκνά.

Τούτων δοθέντων, διερωτάται κανείς: η τωρινή ένοικος του προεδρικού μεγάρου δεν ενοχλήθηκε καθόλου από την κυνική τοποθέτηση της εισαγγελέως της ΕΥΠ Βλάχου, η οποία είπε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πως θα παρακολουθούσε ακόμα κι εκείνη εάν “πουλούσε την πατρίδα”;

Πέραν του ότι η αναφορά εμπεριέχει άκρως προσβλητική αιχμή κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, υπονοώντας πως το κινητό του παρακολουθήθηκε με την υποψία ότι “πουλούσε την πατρίδα”, εγείρει και μείζον ζήτημα λειτουργίας της Δημοκρατίας, την οποία θεσμικά εγγυάται η κ. Κατερίνα Σακελαροπούλου.

Θεωρεί πως, όντως, μια εισαγγελέας κατ΄ εντολή ενός διορισμένου διοικητή της ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί ακόμα και την ίδια; Η σιωπή από το προεδρικό μέγαρο στο θέμα του σκανδάλου των υποκλοπών είναι ηχηρότατη, εξίσου εκκωφαντική είναι, όμως, και για τον αμοραλισμό μιας εισαγγελέως που δεν ορρωδεί προ ουδενός για να καλύψει τα νώτα της.

Εκτός εάν η μοναδική ανησυχία της Προέδρου έγκειται στο πως να “πείσει” τον παλαιό φίλο της, πρόεδρο της ΑΑΔΕ Χρήστο Ράμμο, να είναι συγκαταβατικός. Ίσως και να διοριστεί αντιπρόεδρος της αρεσκείας της στην ανεξάρτητη αρχή και να τεθούν εκτός κάποια στελέχη που ενόχλησαν με την προσήλωσή τους στους θεσμούς.

Κρίμα, μια μακρά και άμεμπτη διαδρομή στο ΣτΕ κινδυνεύει να διολισθήσει στους βάλτους των συμβιβασμών και συμψηφισμών…

Σχετικά Άρθρα