Ο “καημός” του Δρίτσα για το ΝΑΤΟ και η απάντηση Τσίπρα

 Ο “καημός” του Δρίτσα για το ΝΑΤΟ και η απάντηση Τσίπρα

Σε μία παράγραφο, ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “χώρεσε” το …υπαρξιακό πρόβλημα του κόμματος. Είχε,προηγουμένως, παρέμβει ο τομεάρχης Άμυνας και πρώην υπουργός (εκ των κορυφαίων της εσωκομματικής αντιπολίτευσης) Θοδωρής Δρίτσας για να υποστηρίξει πως θα έπρεπε να διαφοροποιηθεί έντονα η αξιωματική αντιπολίτευση στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ!

Ο “καημός” του συμπαθέστατου Θοδωρή Δρίτσα, την ώρα που το κόμμα πρέπει να συσπειρωθεί στην πορεία προς τις εκλογές, κι ενώ η κοινωνία στενάζει από την ακρίβεια, ήταν εάν οι δύο σκανδιναβικές χώρες έπρεπε ή όχι να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ. Πιθανώς, ο κ. Δρίτσας εκτιμά πως οι παρεμβάσεις του μπορούν να επηρεάσουν τις πολιτικές τάσεις στη Στοκχόλμη και το Ελσίνκι.

Τι του απάντησε ο Τσίπρας: «Όταν αύριο θα είμαστε κυβέρνηση, αγαπημένε μου σύντροφε Θοδωρή, και είσαι εσύ υπουργός, θ’ ασκήσεις βέτο στο Υπουργικό Συμβούλιο για να βγει η χώρα και να πει «βέτο στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ», όταν το επιθυμεί αυτό το σύνολο του Κοινοβουλίου;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε, μάλιστα, και έναν παραλληλισμό με την Συμφωνία των Πρεσπών. Θύμισε πώς αυτό έγινε εφικτό (με τα θετικά αποτελέσματα που φαίνονται ιδιαίτερα αυτή την εποχή, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της έξαρσης της τουρκικής επιθετικότητας) επειδή προσφέρθηκε η διαδικασία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Γενικά, ωστόσο, είναι σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διεκδικεί να είναι κόμμα εξουσίας και να κυβερνήσει, αυτό, όμως, το εγγυάται μόνο ο Αλέξης Τσίπρας. Αντε, και μία ομάδα στελεχών που έχουν προσαρμοστεί πλήρως στην πραγματικότητα και τις ανάγκες της χώρας. Ο Θοδωρής Δρίτσας και αρκετοί “ομπρελιστές” δεν είναι, προφανώς, μεταξύ αυτών. Διότι είναι, εν τέλει, παράλογο ο τομεάρχης Άμυνας του κόμματος να διαφωνεί με την ένταξη δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, παρότι το επιθυμούν οι λαοί τους και το επικυρώνουν τα κοινοβούλιά τους. Παράλογο;

Υ.Γ Βεβαίως, η αποστροφή Τσίπρας σχετικά με το ότι θα είναι (ξανά) υπουργός ο Δρίτσας, να το εκλάβετε ως φιλοφρόνηση που δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί…

Σχετικά Άρθρα