ΗΠΑ: “Δεν έχουμε ενδείξεις ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά”

 ΗΠΑ: “Δεν έχουμε ενδείξεις ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά”

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικό, βιολογικό ή χημικό όπλο, δήλωσε σήμερα Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος σε δημοσιογράφους, παρά τις ανησυχίες των ΗΠΑ για ψευδείς ρωσικές προειδοποιήσεις περί σχεδίου βρόμικης βόμβας που εκπονεί η Ουκρανία.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν χθες Κυριακή ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ και ο Ρώσος ομόλογος του και σήμερα οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

ΗΠΑ για τα βρόμικα όπλα: «Κανείς δεν θα παραπλανηθεί»

«Ο κόσμος δεν θα παραπλανιόταν σε περίπτωση απόπειρας χρησιμοποίησης αυτού του ισχυρισμού ως προσχήματος για κλιμάκωση», προειδοποιεί η Έιντριεν Γουότσον σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δήλωσε στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού κατά την διάρκεια του τηλεφωνήματος τους νωρίτερα ότι “απορρίπτει οποιοδήποτε πρόσχημα για ρωσική κλιμάκωση στην Ουκρανία”.

Προηγήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Ουάλας απορρίπτοντας επίσης τους ίδιους ισχυρισμούς που διατύπωσε στην δική τους τηλεφωνική επικοινωνία ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Σοϊγκού.

«Ο υπουργός Άμυνας απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς και επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για μεγαλύτερη κλιμάκωση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Σχετικά Άρθρα