Ο Χριστοδουλάκης αποκάλυψε τις τελευταίες του κουβέντες με την Φώφη Γεννηματά

 Ο Χριστοδουλάκης αποκάλυψε τις τελευταίες του κουβέντες με την Φώφη Γεννηματά

Στην εφημερίδα Espresso και τη Βίβιαν Μπενέκου έδωσε συνέντευξη ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τις τελευταίες του συνομιλίες με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

Την προηγούμενη μέρα πριν μπει στο νοσοκομείο ήμασταν μαζί σε περιοδεία στη Ρόδο. Επιστρέψαμε και ήταν η τελευταία φορά που την είδα. Δεν έδειχνε απολύτως τίποτα από ό,τι συνέβαινε. Δεν άφηνε ούτε καν στους στενούς της συνεργάτες να φανεί το πρόβλημα υγείας.

Δεν ήθελε να τη λυπούνται, να νιώθουν αίσθημα συμπόνοιας για εκείνη. Ήθελε να την εκτιμούν για τη δύναμή της και γι’ αυτό που είναι. Μάλιστα, στην περιοδεία στη Ρόδο είχε ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα, και το έβγαλε όλο εις πέρας χωρίς εμείς να το καταλάβουμε ποτέ. Την άλλη μέρα είχε ομιλία στη Νέα Ιωνία και με ενημέρωσαν ότι έπρεπε να πάω να μιλήσω εγώ γιατί η Φώφη Γεννηματά είχε μπει στο νοσοκομείο.

Το ίδιο απόγευμα έκανε κλήση από το νοσοκομείο, σε εμάς και τους συνεργάτες της, και μας είπε, “παιδιά, έχω δυο μάχες μπροστά μου… θα δώσω τη μια, που είναι η μάχη για τη ζωή μου”. Συγχρόνως όμως μας είπε ότι δε θα είναι υποψήφια. Τότε καταλάβαμε τι συμβαίνει. Πάθαμε σοκ.

Τελευταία φορά μιλήσαμε με μήνυμα όταν εγώ πήγα στις Βρυξέλλες και την εκπροσώπησα στη σύνοδο των Ευροσοσιαλιστών. Της έστειλα μήνυμα ότι όλα πήγαν καλά και μου απάντησε, “μπράβο αγόρι μου, χαίρομαι για τη συνολική σου στάση”. Ήταν το τελευταίο μήνυμά της και το κρατάω στο κινητό μου. Δε θα το σβήσω ποτέ.

Σχετικά Άρθρα