Γιατί μπήκαν (πρόσκαιρα) στο συρτάρι οι συμφωνίες Σταϊκούρα με τα funds για τους πλειστηριασμούς

 Γιατί μπήκαν (πρόσκαιρα) στο συρτάρι οι συμφωνίες Σταϊκούρα με τα funds για τους πλειστηριασμούς

Οι εκλογές φρενάρουν προσωρινά τους πλειστηριασμούς κατοικιών. Οι προσυμφωνίες του Χρ. Σταϊκούρα με funds και servicers (για νομοθετική ρύθμιση του θέματος που δημιουργήθηκε μετά από τη γνωστή απόφαση τμήματος του Αρείου Πάγου) ακυρώθηκαν με πρωτοβουλία του Γ. Γεραπετρίτη.

Η σχετική τροπολογία την οποία είχε ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών αποσύρθηκε πριν καν κατατεθεί στη Βουλή και, πλέον, η απόφαση επί του θέματος επαφίεται στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Η οποία για να συνεδριάσει, να αποφασίσει και να καθαρογράψει την απόφασή της, θα χρειαστεί το χρόνο της. Έτσι, πολλοί πλειστηριασμοί θα ανασταλούν για μερικούς μήνες -πρακτικά, μέχρι τις εκλογές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα έχει προκαλέσει μεν την δυσφορία του υπουργού Οικονομικών, ωστόσο ο υπουργός Επικρατείας φαίνεται πως έδρασε “πυροσβεστικά”, ώστε να μην βρεθεί η κυβέρνηση ενώπιον μιας μεγάλης κοινωνικής αναταραχής πλειστηριασμών στην τελική ευθεία προς τις εκλογές. Υπό την έννοια αυτή ο κ. Γεραπετρίτης είναι σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, καθώς η παρέμβασή του “σπρώχνει” στο μέλλον, μετά, δηλαδή, τις εκλογές, το θέμα των πλειστηριασμών. Θα το βρει, όμως, στα χέρια της ως “καυτή πατάτα” όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές.

Σχετικά Άρθρα