Τang Yu: Ρομπότ η νέα μάνατζερ κινεζικής πολυεθνικής με 6000 υπαλλήλους

 Τang Yu: Ρομπότ η νέα μάνατζερ κινεζικής πολυεθνικής με 6000 υπαλλήλους

Διορίστηκε η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της NetDragon Websoft που είναι… ρομπότ, όπως γράφει η γαλλική Le Figaro! Η Tang Yu διορίστηκε τον Σεπτέμβριο διευθύνουσα σύμβουλος της NetDragon Websoft, της κορυφαίας κινεζικής εταιρείας υπηρεσιών βιντεοπαιχνιδιών και διαδικτυακής εκπαίδευσης με έδρα την επαρχία Fujian (απέναντι από την Ταϊβάν).

Τίποτα πιο κοινότυπο, εκτός από το ότι αυτή η “γυναίκα”, από την οποία εξαρτώνται τώρα οι 6.000 εργαζόμενοι της κινεζικής πολυεθνικής, είναι ένα ρομπότ.

Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοτυπία καθώς τα ρομπότ μπορεί να είναι πανταχού παρόντα , αλλά δεν είχαν ποτέ πριν παρουσία ή συμμετοχή σε διοικητικό συμβούλιο οποιασδήποτε εταιρείας. Η νέα πρόεδρος δεν θα λαμβάνει μισθό ή μετοχές. Αντ’ αυτού, θα είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα κάθε μέρα του χρόνου και θα λαμβάνει συνεχή εκπαίδευση -updates- που θα τη βοηθούν να βελτιώσει τις δεξιότητες της και την άσκηση των καθηκόντων της.
Και το ερώτημα που τίθεται ολοένα και πιο επιτακτικά: Η τεχνολογία αποτελεί κίνδυνο για τις θέσεις εργασίας;
Στη δεκαετία του 1930, κατά την εποχή της εκβιομηχάνισης, τα εργατικά συνδικάτα διαφωνούσαν επί μακρόν με την αυτοματοποίηση των εργοστασίων και οι κυβερνήσεις αντιστάθηκαν στην τεχνολογία για να διατηρήσουν υψηλότερα επίπεδα απασχόλησης.
Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία Ford, το ερώτημα ήταν αν οι έξυπνες μηχανές και η φύση της μελλοντικής τεχνολογίας, θα επισκιάσουν κάποτε την ικανότητα των απλών ανθρώπων να κάνουν μεγάλο μέρος της εργασίας τους
Σήμερα, πολλοί τομείς επηρεάζονται από την αυτοματοποίηση. Πρόκειται για μια θεμελιώδη αλλαγή που απαιτεί σκέψη και προβληματισμό για το που οδηγούνται οι κοινωνίες μας.
Κατά την άποψη πολλών, όσο ισχυρά κι αν είναι η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ, “ποτέ δεν θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο, διότι είναι ο άνθρωπος που τα δημιούργησε και ποτέ η δημιουργία δεν υπήρξε σημαντικότερη από τον δημιουργό” .
Τα ρομπότ, η τεχνητή νοημοσύνη, η εξέλιξη της επιστήμης πρέπει να παραμείνουν υπο την εποπτεία του ανθρώπου και με καλή πρόθεση κι όχι το αντίθετο

Σχετικά Άρθρα