Ειρωνεία Politico για τη Σύνοδο Κορυφής: Σε ένα μήνα θα ξέρουμε τι έγινε χθες

 Ειρωνεία Politico για τη Σύνοδο Κορυφής: Σε ένα μήνα θα ξέρουμε τι έγινε χθες

Οι ηγέτες της Ε.Ε μεταθέτουν τις αποφάσεις για μέτρα από Σύνοδο σε Σύνοδο και, όπως είναι φυσικό, αυτή η πρακτική προκαλεί πικρόχολα σχόλια από διεθνή ΜΜΕ.

«Σε περίπου ένα μήνα, θα ξέρουμε τι να κάνουμε για τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αυτής της εβδομάδας», σημειώνει χαρακτηριστικά με φανερή ειρωνεία το Politico.

Όπως σημειώνει το Politico:

Οι ηγέτες της ΕΕ συγκεντρώθηκαν εν μέσω μιας επερχόμενης ενεργειακής κρίσης και υπό μεγάλη πίεση για δράση. Για να τους ακούσουν να το λένε, το έκαναν, συμφωνώντας σε έναν οδικό χάρτη για τη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου.

Θεωρητικά, οι αποφάσεις που ελήφθησαν αυτή την εβδομάδα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κοινές αγορές φυσικού αερίου και ανώτατα όρια τιμών φυσικού αερίου. Ωστόσο, η καθοδήγηση των ηγετών είναι υπό αρκετές επιφυλάξεις και μπορεί να απαιτήσει από τους ηγέτες να επιστρέψουν στο τραπέζι για μια έκτακτη συνεδρίαση τον Νοέμβριο προκειμένου να επιλύσουν τυχόν διαφωνίες.

Οι ηγέτες αντιμετώπισαν επίσης τη συνεχιζόμενη άνοδο της Κίνας.

Συμφώνησαν στη διάγνωση: το Πεκίνο είναι όλο και πιο επιθετικό στρατιωτικά και οικονομικά. Ωστόσο, δεν υπήρξε συναίνεση σχετικά με τη συνιστώμενη θεραπεία, αποκαλύπτοντας πόσο μακριά πρέπει να προχωρήσει η ΕΕ για το θέμα.

Είναι ταυτόχρονα ένα υποτιμημένο άλμπουμ του Elvis Costello και μια δήλωση ελευθερίας.

Για άλλη μια φορά, περάσαμε από μια σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Έχουμε δει την άλλη πλευρά. Έχω ξεφύγει από πνευματισμούς. Δεν έχω πιο έξυπνες σκέψεις. Μόνο ανακούφιση.

Ευτυχώς, εξακολουθούμε να έχουμε μια σειρά από οξυδερκές περιεχόμενο που προέρχεται από τους δημοσιογράφους του POLITICO.

Προσέξτε μια αξιολόγηση για το πού βρίσκεται η γαλλογερμανική σχέση μετά από μια εβδομάδα γεμάτη με ψευδείς δικαιολογίες για ακύρωση συναντήσεων και επιθετικά σχόλια ο ένας εναντίον του άλλου.

Θα κάνουμε επίσης απολογισμό της επιθυμίας της ΕΕ να επικαιροποιήσει την προσέγγισή της στην Κίνα. Το πρόβλημα είναι ότι η ΕΕ φαίνεται να έχει ομόφωνα διάγνωση του προβλήματος, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία για τη συνιστώμενη θεραπεία.

Μέχρι την επόμενη φορά.

Σχετικά Άρθρα