“Τρίζει” το δόγμα “νόμος και τάξη” – Πολιτική σύγκρουση για επίορκους αστυνομικούς, κατάχρηση εξουσίας και αυθαιρεσίες

 “Τρίζει” το δόγμα “νόμος και τάξη” – Πολιτική σύγκρουση για επίορκους αστυνομικούς, κατάχρηση εξουσίας και αυθαιρεσίες

Από την υποβάθμιση σε κατάχρηση εξουσίας, του εγκλήματος των ειδικών φρουρών στο ΑΤ Ομόνοιας με τον βιασμό της 19χρονης, στη λαθροχειρία με την απάλειψη του ονόματος του Βουλευτή της ΝΔ Μαραβέγια από ερώτηση 52 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το τσουβάλιασμα των διαδηλώσεων με το βαρύ έγκλημα, η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει το άσπρο μαύρο στο άλλοτε προνομιακό της πεδίο και βραχίονα της πολιτικής της, αυτόν του δόγματος «νόμος και τάξη».

Του Σωτήρη Μπολάκη

Συγκρίνοντας μήλα με πορτοκάλια, και με μια φιέστα ωμής επικοινωνιακής εκμετάλλευσης και συγκάλυψης του κατήφορου που παρατηρείται σε δείκτες και ποιότητα αστυνόμευσης και ασφάλειας η κυβέρνηση επιχείρησε χθες να κουκουλώσει τις αλλεπάλληλες περιπτώσεις εμπλοκής δεκάδων αστυνομικών σε κάθε είδους έγκλημα.

  • Η υποβάθμιση σε «κατάχρηση εξουσίας» από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη στην εκδήλωση της ΕΛΑΣ, του βιασμού μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας με τις «ανοικτές πόρτες» και τις κλειστές κάμερες ασφαλείας δεν ήταν παρά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

«Κατάχρηση εξουσίας έγινε στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ. Κατάχρηση εξουσίας και αυταρχισμός είναι τα εκατοντάδες περιστατικά ακραίας αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, το ξύλο που ρίχνουν τα ΜΑΤ σε φοιτητές που διαδηλώνουν για καλύτερη Παιδεία, και στους απεργούς της «Μαλαματίνας» σχολίαζε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας εξοργιστικό το επίπεδο στο οποίο κατέβασε τη συζήτηση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

  • Κι αυτό όταν την ίδια ημέρα της εκδήλωσης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήταν που αποκαλύφθηκε ένα ακόμη σκάνδαλο επίορκων αστυνομικών στη βόρεια Ελλάδα με την εμπλοκή του σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στα σύνορα.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν και αυτά μια αποκάλυψη για την αντιπολίτευση μείζονα και ελάσσονα καθώς αυτά αφορούσαν στη μικρή παραβατικότητα όταν το βαρύ έγκλημα και μαφιόζικες εκτελέσεις παραμένουν ανεξιχνίαστες και χωρίς σημάδια ότι η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε κάποιο αξιοσημείωτο βαθμό την έρευνά της.

  • Στα ίδια στοιχεία που επικαλέστηκε το αρχηγείο και η πολιτική ηγεσία ήταν και οι πορείες και οι διαδηλώσεις γεγονός που εξόργισε και το ΚΚΕ το οποίο έκανε λόγο για τσουβάλιασμα αποδεικνύοντας «τι θεωρεί η κυβέρνηση «έγκλημα» και ποιους αντιμετωπίζει ως «εγκληματίες» ».

Κι αυτά όταν η κυβέρνηση αποδεικνύει με τις πολιτικές πρακτικές καθημερινά τι σημαίνει πραγματική κατάχρηση εξουσίας και καταχρηστική εργαλειοποίηση των θεσμών και στο κοινοβουλευτικό επίπεδο. Μετά το σκάνδαλο συγκάλυψης των υποκλοπών και κατάχρησης της πλειοψηφίας μην επιτρέποντας κρίσιμους μάρτυρες και αυτουργούς στις παρακολουθήσεις με το ταυτόχρονο ξεχείλωμα του απόρρητου στο κασέ της πλειοψηφίας και του κ. Τασούλα προστέθηκε και αυτό της παραποίησης εγγράφου, της λογοκρισίας και της λαθροχειρίας στο όνομα των προσωπικών δεδομένων.

Η αποκάλυψη του documento ότι η Βουλή έσβησε από τη ερώτηση 52 Βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης το όνομα του βουευτή της ΝΔ για κ. Μαραβέγια για την επιδότηση των 4,2εκατ.€ από τον αναπτυξιακό νόμο ήταν ένα ακόμη επεισόδια στα πολλά που έχει χαρίσει απλόχερα η πλειοψηφία εκμεταλλευόμενη την επικοινωνιακή ασυλία της.

  • Η επικοινωνιακή αντεπίθεση Θεοδωρικάκου για το γόητρο της ΕΛΑΣ έρχεται σε μια περίοδο που η αστυνομία μετρά σε κάθε σκάνδαλο και κάθε βαρύ έγκλημα και την εμπλοκή ενός ή περισσότερων επίορκων αστυνομικών που δρουν μαζί με άλλους ευυπόληπτους πολίτες υπο το αίσθημα της ατιμωρησίας και της συγκάλυψης.

Η αλήθεια είναι όμως ότι σε όλες τις μετρήσεις το δόγμα νόμος και τάξη και το τέλος της ανομίας, άρμα με το οποίο κατάφερε να πείσει τους συντηρητικούς πολίτες για να επανέλθει στην εξουσία έχει καταρρεύσει με πάταγο.

Η βαθμολογία της κυβέρνησης είναι κάτω από τη βάση με πιο χαρακτηριστική τη μέτρηση του περασμένου μήνα όταν στο ζήτημα ασφάλεια 8 στους 10 δήλωναν ότι το έργο της κυβέρνησης στο τομέα αυτό ήταν κακό.

Σχετικά Άρθρα