Spiegel: Το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου απέλυσε 20 δικαστές λόγω ανεπάρκειας- Χάος στο ΣτΕ και το Ελεγκτικό Συνέδριο

 Spiegel: Το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου απέλυσε 20 δικαστές λόγω ανεπάρκειας- Χάος στο ΣτΕ και το Ελεγκτικό Συνέδριο

Η είδηση πέρασε στα “ψιλά” στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, το γερμανικό Spiegel, ωστόσο, την …ανακάλυψε και την δημοσιεύει. Και είναι, όντως, πολύ ενδιαφέρουσα. «Η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέλυσε 20 δικαστές και εισαγγελείς τους τελευταίους δέκα μήνες λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας», γράφει το Spiegel Online, επικαλούμενο το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, με τίτλο«Απολύσεις ελλήνων δικαστικών και εισαγγελέων λόγω οκνηρίας και ανεπάρκειας».

Αφορμή μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων και εισαγγελικών ενεργειών, όπως γράφει το Spiegel. Οι εν λόγω δικαστές και εισαγγελείς “έλαμψαν” δια της οκνηρίας, της ανεπάρκειας και της απουσίας τους. Ανησυχητική κρίνεται η κατάσταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο εκκρεμεί ένας τεράστιος αριθμός υποθέσεων με τις αποφάσεις να καθυστερούν μέχρι και 19 χρόνια. Αλλά και στο Ελεγκτικό Συνέδριο εκκρεμούν 122.000 υποθέσεις.

Δεν είναι ωστόσο μόνο δικαστές και εισαγγελείς που ευθύνονται για την κακή κατάσταση των ελληνικών δικαστηρίων. Το σύστημα απονομής δικαιοσύνης είναι εντελώς απαρχαιωμένο. Έτσι για παράδειγμα οι δικαστικοί υπάλληλοι κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για στοίβες φακέλων και εν μέρει χειρόγραφα έγγραφα που πρέπει μεταφέρονται πέρα δώθε σε καρότσια σουπερμάρκετ».

Σχετικά Άρθρα