Εκλογικό τοπίο στα κανάλια της Αττικής- Οι νέοι “παίκτες”

 Εκλογικό τοπίο στα κανάλια της Αττικής- Οι νέοι “παίκτες”

Μπορεί οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας να εξακολουθούν να αποφεύγουν την πολιτική ενημέρωσης και δη τις βραδινές εκπομπές του είδους, στα περιφερειακά κανάλια της Αττικής, ωστόσο, ο ανταγωνισμός εντείνεται.

Η φιλόδοξη είσοδος των επιχειρηματιών Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου με την εξαγορά του Action24 από τον Διονύση Παναγιωτάκη θα είναι, αναμφίβολα, ο game changer σε αυτό το τηλεοπτικό τοπίο που διαθέτει δυνητικούς τηλεθεατές στην περίπου μισή Ελλάδα που ζει στην Αττική, αλλά και ευρύτερα μέσω της CosmoteTV και της Nova. Το εγχείρημα “υπογράφει” ο τηλεοπτικά έμπειρος Γιάννης Σαραντάκος με μία μεγάλη ομάδα δημοσιογράφων, σχολιαστών και παρουσιαστών που θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Άλλωστε, οι περισσότεροι προέρχονται από αυτά ή εμφανίζονται πολύ συχνά στις πρωϊνές ενημερωτικές εκπομπές.

Η συνεργασία του διαδικτυακού One TV με το Κανάλι 9 είναι η δεύτερη νέα παράμετρος που εντείνει τον ανταγωνισμό. Εάν προσθέσει κανείς και τα Kontra Channel και Blue Sky που διαθέτουν βραδινές ενημερωτικές ζώνες, αλλά και το νέο Attica που συγκεντρώνει σημαντικά ονόματα και “ποντάρει” στην ίδια τηλεοπτική ζώνη, το ενδιαφέρον γίνεται ακόμα πιο έντονο.

Τα εγχειρήματα παρακολουθούν με ενδιαφέρον τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και από την Κουμουνδούρου. Ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ενδιαφέρον είναι ακόμα μεγαλύτερο διότι μπορεί να αποκτήσει έμμεσα δυνατότητες έκφρασης που είναι περιορισμένες στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που προτιμούν εμμονικά την …ψυχαγωγία.

Σχετικά Άρθρα