“Δεν μεροληπτούμε απέναντι σε κανένα” λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία – “Δεν άλλαξε η στάση μας για το Αιγαίο”

 “Δεν μεροληπτούμε απέναντι σε κανένα” λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία – “Δεν άλλαξε η στάση μας για το Αιγαίο”

Αμετάβλητη είναι η θέση των ΗΠΑ όσον αφορά την ασφάλεια στο Αιγαίο σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αξιοποιείται από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Στη δήλωση του ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία Τζεφ Φλέικ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με ρώτησαν πρόσφατα εάν υπήρξε αλλαγή στη στάση των ΗΠΑ για την ασφάλεια στο Αιγαίο. Η απάντηση είναι όχι.

Μεροληψία και ανισορροπία

»Η συνεργασία μας στον τομέα της ασφάλειας με τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία και την Ελλάδα, δεν προέρχεται από θέση μεροληψίας ή ανισορροπίας απέναντι σε κανέναν μεμονωμένο εταίρο.

»Οι συλλογικές μας προσπάθειες επικεντρώνονται τώρα στον τερματισμό του βάναυσου και απρόκλητου πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Τουρκία συνεχίζει να παρέχει πολύτιμη υποστήριξη, ιδίως την προώθηση της επισιτιστικής ασφάλειας και την προώθηση του διαλόγου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

»Η αμυντική μας συνεργασία με την Ελλάδα ενισχύει την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ για την υποστήριξη της Ουκρανίας και των Συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Ο πρωταρχικός μας στόχος, που μοιραζόμαστε με τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία και την Ελλάδα, είναι η διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας σε όλη την περιοχή». 

Σχετικά Άρθρα