Μητσοτάκης: Νέο μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση

 Μητσοτάκης: Νέο μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση

Τριπλό μήνυμα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Βουλή, χθες. Το πρώτο μήνυμα ήταν προς την αξιωματική αντιπολίτευση, αποδομώντας τους μύθους του ΣΥΡΙΖΑ. Το δεύτερο μήνυμα ήταν προς τους πολίτες, επαναλαμβάνοντας την δέσμευση πως η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα τους πολίτες όσο διαρκεί η κρίση, αφήνοντας παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης και το τρίτο μήνυμα ήταν προς τους Ευρωπαίους, καλώντας τους να αναλάβουν μερίδιο ευθύνης στην ενεργειακή κρίση. 

Της Άννας Καραβοκύρη

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στη Βουλή, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», σε ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ακρίβεια, τόνισε την παγκόσμια διάσταση του προβλήματος και παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως σιωπά για τον πραγματικό ένοχο, που είναι η Ρωσία. 

  • Αποδόμησε τους μύθους του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν τον πληθωρισμό και τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα μας, τα υπερέσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας και διυλιστηρίων -για την άντληση των οποίων κινήθηκε πρώτη η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο- καθώς και τις εξαγγελίες Τσίπρα για επανακρατικοποίηση της Δ.Ε.Η..

Αναφέρθηκε στα μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας που ήδη έχουν ληφθεί, καθώς και στα μέτρα στήριξης της κοινωνίας που έχουν δρομολογηθεί για το επόμενο διάστημα. Μάλιστα, σύγκρινε τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης με τα όσα έχει κάνει η παρούσα κυβέρνηση.

“Η Ελλάδα δεν είναι, όπως ισχυρίζονται συχνά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πρώτη στον πληθωρισμό, ούτε προφανώς πρώτη στην ενεργειακή ακρίβεια. Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα έχει λίγο υψηλότερο πληθωρισμό από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος είναι λίγο πάνω από το 10%, ενώ εμείς είμαστε στο 12%. Υπάρχουν όμως ουκ ολίγες χώρες οι οποίες έχουν πληθωρισμό άνω του 15%, όπως η Ολλανδία με 18,6%, η Ουγγαρία με 17,1%, η Τσεχία με 22%, η Εσθονία με 21%. Σε μία μεγάλη γενική καταιγίδα, η Πατρίδα μας αμύνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά και με στήριξη του εισοδήματος. Μόνο για το 2022 η δέσμη στήριξης πλησιάζει τα 13 δισ. Ευρώ” τόνισε ο Κυρ.Μητσοτάκης.

Παράλληλα, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες λέγοντας πως η ΝΔ είναι ένα κόμμα της ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας.

  • “Δεν είμαστε κόμμα των λίγων, είμαστε κόμμα των πολλών” τόνισε και συμπλήρωσε ότι “ προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να περιορίσουμε με δικαιοσύνη τις συνέπειες αυτής της παγκόσμιας κρίσης”. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως σύμφωνα με το Ινστιτούτο Bruegel- στην Ελλάδα εφαρμόζεται ένα από τα τρία μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης της κοινωνίας στην Ευρώπη. Μάλιστα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για την τιμή του ντίζελ.

Τέλος, ο Κυρ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στο εξωτερικό λέγοντας πως “η  ακρίβεια έχει όνομα και είναι η εκβιαστική χρήση των ορυκτών καυσίμων από τη Ρωσία ως ασύμμετρου όπλου κατά της Ευρώπης”.

Σχετικά Άρθρα