Πρόκληση Μπαχτσελί: Η Ελλάδα να μην κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία, γιατί θα τής κόψουμε το φυσικό αέριο

 Πρόκληση Μπαχτσελί: Η Ελλάδα να μην κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία, γιατί θα τής κόψουμε το φυσικό αέριο

Νέες απειλές προς την Ελλάδα εξαπολύει ο εθνικιστής εταίρος της τουρκικής κυβέρνησης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Συγκεκριμένα, ο Μπαχτσελί απείλησε τη χώρα να σταματήσει να τους «κουνάει το δάχτυλο» και να «προκαλεί την υπομονή» της, καθώς, αν η Ελλάδα συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο, ενδέχεται να υπάρξει  διακοπή παροχή ενέργειας μέσω του αγωγού ΤΑP.

Σύμφωνα με τον Μπαχτσελί «η Τουρκία είναι ο ασφαλέστερος διάδρομος για τη μεταφορά πλούσιων πόρων φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, την ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο προς την Ευρώπη. Η γραμμή που μεταφέρει ενέργεια στην Ελλάδα είναι το TANAP. Θα είναι υπέρ της ενεργειακής ασφάλειας για αυτή τη χώρα αν σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία και σταματήσει να προκαλεί την υπομονή μας»,, δήλωσε, ενώ άφησε αιχμές κατά της Ελλάδας και των άλλων χωρών που αντέδρασαν αρνητικά στην υπογραφή νέας τουρκολιβυκής συμφωνίας.

«Η συμφωνία υδρογονανθράκων που υπέγραψε η χώρα μας με τη Λιβύη είναι επίσης ιστορικού χαρακτήρα και έχει ενοχλήσει πολύ τις δυτικές χώρες» είπε,

Επιπλέον, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί υποστήριξε ότι η Ευρώπη θα κρυώσει φέτος σε αντίθεση με την Τουρκία, που δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα.

«Όταν ερμηνεύουμε τις εξελίξεις με όρους ενεργειακής γεωπολιτικής, η Τουρκία είναι ο ασφαλέστερος και πιο σίγουρος τερματικός σταθμός για τη μεταφορά των πλούσιων πόρων φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, την ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο στην Ευρώπη. Οι ευρωπαϊκές χώρες σκέφτονται πώς να ζεσταθούν και να φωτίσουν αυτόν τον χειμώνα. Ευτυχώς, η Τουρκία δεν έχει ποτέ τέτοιο πρόβλημα, τέτοιο φόβο», ανέφερε.

Παράλληλα, ο Νουμάν Κουρτουλμούς, αντιπρόεδρος του ΑΚΡ, κάλεσε την Ελλάδα «να συνέλθει» αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Καμιά δύναμη που χτυπήθηκε στην πλάτη και μπήκε στον πόλεμο, δεν πέτυχε. Ο εξοπλισμός των νησιών θα αυξήσει τις εντάσεις. Είμαστε υπέρ της ειρήνης, θέλουμε λύση».

Ακόμη, ο υποστράτηγος Ναϊμ Μπαμπούρογλου, τονίζει: “Τα πιο καυτά ελληνικά επικίνδυνα σημεία είναι η Αλεξανδρούπολη, η Μυτιλήνη και η Σάμος. Ο εξοπλισμός τους μπορεί να αποτελέσει απειλή για την Τουρκία.”

Επικρίνοντας την κυβέρνηση είπε ότι δεν υπάρχει υποχρεωτική διπλωματία. Αρκείται να καταδικάζει. Θα μπορούσε να απελάσει τον Αμερικανό πρέσβη. Να πεις “βγες από τα νησιά που εξόπλισες”. Η βουλή θα λάβει απόφαση: “Αυτή είναι αιτία πολέμου” θα πει. Αυτά δεν έγιναν.”

Ακόμη, με πολύ σκληρή γλώσσα μίλησε και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την Ελλάδα, αναφέροντας ότι ” είναι αξιολύπητη. Πάει σε άλλους και κλαίει και ζητιανεύει”.

Σχετικά Άρθρα