Ο Πλεύρης καταδίκασε το ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του- “Είναι αποκτήνωση”

 Ο Πλεύρης καταδίκασε το ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του- “Είναι αποκτήνωση”

Τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του, Κώστα Πλεύρη, μέσα στο δικαστήριο για τη Χρυσή Αυγή και μπροστά στη Μάγδα Φύσσα, καταδίκασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Ο πατέρας μου ποτέ δεν έχει κρύψει την ιδεολογία του, που η Δημοκρατία του επιτρέπει να έχει. Ο χαιρετισμός με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι έγινε μέσα στη δικαστική αίθουσα και ο δεύτερος ότι έγινε μπροστά σε μια γυναίκα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν ναζί. Αυτό είναι αποκτήνωση», δήλωσε ειδικότερα ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο ΣΚΑΪ

Για το ναζιστικό χαιρετισμό του πατρός Πλεύρη είχε ερωτηθεί χθες στο briefing εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι: “Σε μία χώρα, που είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας και έχει υποφέρει από το ναζισμό, τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες, καταδικαστέες και τελείως έξω από το αξιακό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας και από αυτά που αντιπροσωπεύει η κυβέρνηση. Στη Δημοκρατία μας δεν υπάρχει ούτε εκατοστό για αναβίωση του ναζισμού και τους νοσταλγούς του”.

Παρέμβαση ΔΣΑ

Εν τω μεταξύ το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σε σημερινό ψήφισμά του, αναφέρει ότι «ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι απόλυτα ασυμβίβαστος με τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις και τη δεοντολογία του δικηγορικού σώματος».
Για το λόγο «ο ΔΣΑ έχει διαχρονικά στηλιτεύσει τέτοιου είδους συμπεριφορές, που προσβάλλουν τα εκατομμύρια θυμάτων του ναζισμού, ξυπνούν ανατριχιαστικές μνήμες από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, απάδουν στο δικηγορικό ήθος και αντίκεινται στη συνταγματική δημοκρατική τάξη».

Σχετικά Άρθρα