Ο …δεξιός ανταγωνισμός στην βόρεια Αθήνα και η γκάφα Κουμουτσάκου

 Ο …δεξιός ανταγωνισμός στην βόρεια Αθήνα και η γκάφα Κουμουτσάκου

Μια -το λιγότερο- ατυχέστατη ανάρτηση έκανε το απόγευμα της Δευτέρας ο «γαλάζιος» βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Πάλι καλά που το ανθρωπόμορφο τέρας του Κολωνού, θα δικαστεί για κακούργημα και όχι για πλημμέλημα, όπως θα ίσχυσε με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γ. Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στον 53χρονο που εξέδιδε την 12χρονη! Μόνο που ουδέποτε ήταν πλημμέλημα ο βιασμός…

Ο πρώην υπουργός δεν φημίζεται για ακραίες θέσεις. Κάτι έχει αλλάξει ωστόσο και οι γνωρίζοντες την κοινοβουλευτική γεωγραφία της Ν.Δ μπορούν να κατανοήσουν ευκολότερα πως ένας καραμανλικών (;) καταβολών βουλευτής μεταμφιέζεται σε σκληρό δεξιό που μετέρχεται μεθόδους που συναντά κανείς σε ακραίους συναδέλφους του και σε νεοδημοκρατικά τρολ των σοσιαλ μίντια.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος εκλέγεται στον βόρειο τομέα Αθηνών, μια ιδιαίτερα δύσκολη εκλογική περιφέρεια με πολλά μεγάλα ονόματα, από τον Κωστή Χατζηδάκη και τη Νίκη Κεραμέως, μέχρι τον Θόδωρο Ρουσόπουλο και άλλους.

Στους …άλλους συγκαταλέγεται και ο Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει εξαπολύσει μία επικοινωνιακή επίθεση. Καθημερινά προσκεκλημένος σε τηλεοπτικά πάνελ και ραδιόφωνα, άλλοτε ως βουλευτής και άλλοτε ως…διεθνολόγος, αξιοποιεί το μομέντουμ των ελληνοτουρκικών για μπαράζ εμφανίσεων. Με το ίδιο, μάλιστα, “γνωστικό αντικείμενο” με αυτό του πρώην διπλωμάτη και τομεάρχη εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου. Έχει δημιουργηθεί, λέγεται, επικοινωνιακός ανταγωνισμός μεταξύ των δύο, ο Δημήτρης Καιρίδης, όμως, παρουσιάζει ένα πιο σκληρό δεξιό προφίλ που ίσως αναγκάζει τον πρώην υπουργό να τον ακολουθήσει.

Σε αυτό αποδίδεται από αρκετούς η ανάρτηση Κουμουτσάκου που ήταν παντελώς ανακριβής αλλά ευχάριστη στα νεοδημοκρατικά τρολ και άλλους και έτσι έτυχε θετικής ανταπόκρισης.

Δεν είναι, όμως, αυτό το προφίλ του συνήθως μετριοπαθούς και ήπιου Γιώργου Κουμουτσάκου. Κι αυτό έσπευσε να του το υπενθυμίσει ο επίσης εκλεγόμενος στον βόρειο τομέα βουλευτής και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Τελικά ο Γιώργος Κουμουτσάκος, λίγο μετά, κατέβασε την παραπάνω ανάρτηση.

Ωστόσο δεν ζήτησε συγγνώμη, όπως ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προχώρησε σε “διορθωτική” ανάρτηση:

Σχετικά Άρθρα