Μπάιντεν κατά Πούτιν: “Υπεύθυνος για φρικαλεότητες και εγκλήματα πολέμου”

 Μπάιντεν κατά Πούτιν: “Υπεύθυνος για φρικαλεότητες και εγκλήματα πολέμου”

Σε δήλωση με την οποία καταδικάζει τις ρωσικές εχθροπραξίες και την κλιμάκωση της επιθετικότητας, μετά τις πολλαπλές πυραυλικές επιθέσεις, προχώρησε  ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του για εγκλήματα πολέμου.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν σθεναρά τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τόνισε ότι οι επιθέσεις αυτές καταδεικνύουν απόλυτη βαρβαρότητα από την πλευρά του Ρώσου προέδρου κατά του ουκρανικού λαού. 

«Εξαιτίας των επιθέσεων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν άμαχοι πολίτες και καταστράφηκαν εγκαταστάσεις. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται η απόλυτη βαρβαρότητα του πολέμου που έχει κηρύξει ο Πούτιν κατά του ουκρανικού λαού» υπογράμμισε ο Μπάιντεν. 

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους οικείους όσων σκοτώθηκαν σήμερα, ενώ στέλνουμε τις ευχές μας για ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Μετά τις επιθέσεις δεσμευόμαστε να σταθούμε ακόμη περισσότερο στο πλευρό του ουκρανικού λαού, με ενίσχυση της βοήθειας. Θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε τιμωρητικά μέτρα στη Ρωσία λόγω της επιθετικότητας της, ενώ ο Πούτιν και η Ρωσία είναι υπεύθυνοι για φρικαλεότητες και εγκλήματα πολέμου. Θα υποστηρίξουμε τις ουκρανικές δυνάμεις για να υπερασπιστούν τη χώρα και την ελευθερία τους» κατέληξε στο μήνυμα του ο Μπάιντεν.

Σχετικά Άρθρα