Ναυάγιο: Στους 17 οι νεκροί στη Λέσβο, πέντε άνθρωποι πνίγηκαν στα Κύθηρα

 Ναυάγιο: Στους 17 οι νεκροί στη Λέσβο, πέντε άνθρωποι πνίγηκαν στα Κύθηρα

Αυξάνονται όσο περνάει η ώρα οι νεκροί από τα δύο ναυάγια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, ανατολικά της Μυτιλήνης και στο Διακόφτι Κυθήρων.

Τουλάχιστον 16 γυναίκες και ένας άνδρας πνίγηκαν ανοιχτά της Μυτιλήνης μετά τη βύθιση λέμβου στην οποία επέβαιναν, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο των Κυθήρων, πέντε άνθρωποι πέθαναν μπροστά στα μάτια του, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους 22.

Τα πτώματα των γυναικών στη Μυτιλήνη μεταφέρονται στο νεκροτομείο ενώ το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική και ο Στρατός με τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν στην περιοχή αναζητώντας αγνοούμενους, αφού σύμφωνα με μαρτυρία στη βάρκα επέβαιναν 40 άτομα.

Η βάρκα όπως υπολογίζεται αναχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες.

Στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Μυτιλήνης και Μικρασιατικών ακτών έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν άνεμοι έντασης επτά και τοπικά οκτώ μποφόρ.

Πέντε νεκροί στα Κύθηρα, 80 διασώθηκαν

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης ανέφερε πως «μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα».

Συνέχισε περιγράφοντας ότι το σκάφος εξέπεμψε SOS μέσω του 112 χθες το βράδυ γύρω στις 8, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα κύματα και το σκάφος τους προσέκρουσε και διαλύθηκε πάνω σε βράχια κάθετα, που έχουν ύψος 15 – 20 μέτρα.

«Η θάλασσα τους κοπανούσε σαν χταπόδια» είπε συγκλονισμένος. «Τους πήρε το κύμα και χάθηκαν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μπορούσαμε να ακούσουμε το ιστιοφόρο να συντρίβεται στα βράχια και είδαμε ανθρώπους να σκαρφαλώνουν βράχια για να σωθούν. Ήταν ένα απίστευτο θέαμα. Όλοι κατεβήκαμε στο Λιμάνι για να βοηθήσουμε», δήλωσε και στο Associated Press η κυρία Μάρθα Σταθάκη, κάτοικος της περιοχής.

Παράλληλα, τουλάχιστον 80 μετανάστες διασώθηκαν μέχρι στιγμής στα Κύθηρα.

Στο σκάφος επέβαιναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους μέχρι τώρα οι αρχές, 95 άνθρωποι.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά Άρθρα