Βίντεο γροθιά στο στομάχι από την ασύλληπτη τραγωδία με νεκρούς πρόσφυγες – Τραγωδία και στα Κύθηρα

 Βίντεο γροθιά στο στομάχι από την ασύλληπτη τραγωδία με νεκρούς πρόσφυγες – Τραγωδία και στα Κύθηρα

Και τα 16 θύματα του ναυαγίου με πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή Πεταλίδι της Θερμής στην ανατολική Λέσβο, ήταν νέες γυναίκες Αφρικανικής καταγωγής όπως επίσης είναι και οι εννέα διασωθείσες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες. Όμως απ’ ότι φαίνεται σε τραγωδία εξελίσσεται και το ναυάγιο στα Κύθηρα μετά από νέες μαρτυρίες.

Και τούτο διότι την ώρα που το Λιμενικό Σώμα δεν δίνει ακόμα κανέναν νεκρό στο ναυάγιο των Κυθήρων παρά μόνο αγνοούμενους, έρχεται ο δήμαρχος του νησιού να παρουσιάσει μια -δυστυχώς- εντελώς διαφορετική εικόνα.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος «τι να σας πω, μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα». Συνέχισε περιγράφοντας ότι το σκάφος εξέπεμψε SOS μέσω του 112 χθες το βράδυ γύρω στις 8, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Πρόσθεσε ότι οι άτυχοι μετανάστες παρασύρθηκαν από τα κύματα και το σκάφος τους προσέκρουσε και διαλύθηκε πάνω σε βράχια κάθετα που έχουν ύψος 15 – 20 μέτρα. «Η θάλασσα τους κοπανούσε σαν χταπόδια» είπε συγκλονισμένος. «Τους πήρε το κύμα και χάθηκαν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στράτος Χαρχαλάκης.

  • Στη Λέσβο η επιχείρηση συνεχίζεται για τουλάχιστον ακόμα 15 αγνοούμενους, αφού σύμφωνα με μαρτυρία στη βάρκα επέβαιναν 40 άτομα.

Η βάρκα όπως υπολογίζεται αναχώρησε αργά χθες το βράδυ από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών ακτών έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν άνεμοι έντασης επτά και τοπικά οκτώ μποφόρ.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης έως 7 μποφόρ. Στην περιοχή σπεύδουν Παράκτιο Περιπολικό του λιμενικού και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σχετικά Άρθρα