Μαραβέγιας: “Το αίτημα για επιδότηση ήταν μόνο μία άσκηση επί χάρτου, το κράτος κέρδισε από το παράβολο”

 Μαραβέγιας: “Το αίτημα για επιδότηση ήταν μόνο μία άσκηση επί χάρτου, το κράτος κέρδισε από το παράβολο”

Την παραίτηση του κ. Μαραβέγια ζητά ο πρώην Αν. Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, κατηγορώντας τον ότι η σύζυγός του εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο για επενδυτικό σχέδιο Κέντρου Αποκατάστασης με εγκεκριμένο ποσό 4,2 εκ. ευρώ. Ο κ. Μαραβέγιας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη κάνοντας λόγο για λάσπη στον ανεμιστήρα από πλευράς Παύλου Πολάκη και τόνισε πως το Κέντρο Αποκατάστασης ήταν ένα σχέδιο επί χάρτου, το οποίο δεν θα υλοποιηθεί, γι΄αυτό και δεν λήφθηκε ποτέ κανένα δάνειο γι’ αυτό το σκοπό.

«Πέρυσι  η σύζυγός μου με μια εταιρεία που ήταν τότε υπό ίδρυση έκανε ένα αίτημα για υπαγωγή σε αναπτυξιακό νόμο που εγκρίθηκε υποβάλλοντας το σχετικό business plan. Βέβαια πρόκειται για μία επιδότηση η οποία δεν πρόκειται και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, τουλάχιστον η συγκεκριμένη όπως έχει εγκριθεί. Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο έχει ναυαγήσει. Ούτε ένα ευρώ ξοδεύτηκε, είναι μόνο τα έξοδα υποβολής του φακέλου, άρα μάλλον η πολιτεία κέρδισε από ένα παράβολο μιας αίτησης και πρόκειται για χρήματα που δεν ξοδεύτηκαν, δεν αποκτήθηκαν, δεν χρησιμοποιήθηκαν είναι κάτι που παραμένει στα χαρτιά και στο συρτάρι κι εκεί αυτή υπόθεση θα παραμείνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραβέγιας.

Ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ τόνισε πως το σχέδιο του Κέντρου Αποκατάστασης δεν πρόκειται να υλοποιηθεί και γι’ αυτό δεν έχει λάβει ούτε εγγυητική επιστολή, ούτε δάνειο έχει ληφθεί για τέτοιο σκοπό.

Μάλιστα, ο Βουλευτής χαρακτηρίζει αυτή την κίνηση ως άσκηση επί χάρτου και επεσήμανε ότι άλλες τρεις επιχειρήσεις στη Μαγνησία υπέβαλαν το ίδιο ή παρόμοιο project και πήραν έγκριση. «Το να εγκριθεί κάποιος και να ξέρει ότι εάν ποτέ το επιχειρήσει θα έχει συμπαραστάτη του την ελληνική πολιτεία δεν σημαίνει ότι το έκανε κιόλας. Ήταν μία σκέψη, υπήρχε μία διαδικασία στο μυαλό μου η οποία τελικά εγκαταλείφθηκε. Δεν πρόκειται να υλοποιηθεί το σχέδιο. Εξάλλου στράφηκα αυτή τη στιγμή στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Μαλάκι, τίποτα δεν κρύψαμε. Δεν έχει κανένα έδαφος στο μυαλό μας η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι δεν είναι εύκολο βάσει του δικού μας αναστήματος να αντλήσεις όλα αυτά τα κεφάλαια. Αυτό που με κατηγορεί ο κ. Πολάκης του το γυρίζω πίσω», υποστήριξε.

Τόνισε δε, πως επειδή είναι πολιτικό πρόσωπο οι τράπεζες περνούν τα στοιχεία του από πολλαπλάσια κόσκινα σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «από το 2007 έχω το ίδιο δελτίο ταυτότητας, το έχουν οι τράπεζες φωτοτυπίες κι επειδή είμαι πολιτικώς εκτεθειμένο πρόσωπο όπως λέει η δικιά τους ορολογία κάθε δύο χρόνια καταθέτω το ίδιο δελτίο ταυτότητας, κάτι που δεν το ζητάει η τράπεζα από σας, αλλά από μένα. Σε πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα οι τράπεζες σε περνάνε από πολλαπλάσια κόσκινα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο πολίτη. Και η τελευταία λεπτομέρεια ελέγχεται και ξαναελέγχεται. Εάν εγώ ζητήσω ένα δάνειο από μία τράπεζα τα κόσκινα που θα περάσει η τράπεζα τα εισοδήματά μου, το σκοπό χρήσης του δανείου είναι πολλαπλάσια από οποιοδήποτε άλλο συμπολίτη και καλώς είναι έτσι τα πράγματα».

Ο κ. Μαραβέγιας έκανε λόγο για λάσπη στον ανεμιστήρα από τον Παύλο Πολάκη και σημείωσε ότι την περασμένη εβδομάδα τον έβγαλε… στη σέντρα στην Βουλή, σχετικά με τις αναρτήσεις του πρώην Αν. Υπουργού Υγείας σχετικά με τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό.

«Δεν πήρα κανένα δάνειο, καμία εγγυητική επιστολή από καμία τράπεζα και θα ήταν αδύνατο κάποιος να χρηματοδοτηθεί με τέτοιο τρόπο. Προφανώς είναι λάσπη στον ανεμιστήρα. Την περασμένη εβδομάδα κατά την τοποθέτησή μου στο νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας ξαναέβγαλα τον κ. Πολάκη στη σέντρα για το γεγονός ότι κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές, διέσπειρε δια αναρτήσεών του ειδήσεις ότι ήταν άχρηστος ο εμβολιασμός, κακώς έγινε και υπήρξε υστερία με το κίνημα το εμβολιαστικό.  Παρίστατο στην αίθουσα και τον ανέφερα ονομαστικά  και προφανώς θεώρησε σωστό να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα, το οποίο από τη στιγμή που το έχει κάνει για πολιτικούς , πολύ μεγαλύτερου πολιτικού διαμετρήματος όπως τον Αντώνη Σαμαρά, τον Παναγιώτη Πικραμμένο, τον Άδωνι Γεωργιάδη, μάλλον θα πρέπει να το συγκαταλέγω στα πολιτικά μου παράσημα.», κατέληξε ο Βουλευτής Μαγνησίας.

Πηγή: magnesianews

Σχετικά Άρθρα