Πόσα …LSE έχει ο ΣΥΡΙΖΑ;

 Πόσα …LSE έχει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Η κυρίαρχη μιντιακή εικόνα περιγράφει την Κουμουνδούρου ως άντρο αριστεριστών, ριζοσπαστών χωρίς επαφή με την οικονομία, επαγγελματικά πολιτικά στελέχη και γενικότερα πρόσωπα χωρίς περγαμηνές. Οι τελευταίες, πάντοτε κατά την άποψη αυτή, αφορούν τα πτυχία και μεταπτυχιακά των πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Η πραγματικότητα, βεβαίως, είναι διαφορετική και η ευθύνη για την μη ανάδειξή της δεν αφορά μόνο τις εντυπώσεις που καλλιεργούνται (επικοινωνιακώς …ορθά) από την κυβέρνηση και τα φίλα προσκείμενα μέσα. Αυτά που εστιάζουν σε κάθε παρέμβαση του Παύλου Πολάκη (που προσφέρεται με την γνωστή ασυδοσία …πληκτρολογίου που τον διακρίνει), και τις βιαστικές δηλώσεις ακόμα και κορυφαίων στελεχών που μιλούν για “επίδειξη αυταρχισμού” ως προς την επέμβαση της αστυνομίας στην φοιτητική εστία Ζωγράφου για να τους “αδειάσουν” μετά τόσο ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος, όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος που εγκάλεσαν την αστυνομία γιατί επί τρία χρόνια παρακολουθεί άπρακτη το οργανωμένο έγκλημα να στήνει θύλακες ανομίας.

Η ευθύνη αφορά, λοιπόν, όπως διακριτικά παραδέχονται αρκετοί, και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Από τον περασμένο Ιανουάριο παρουσίασε μία μεγάλη ομάδα (think tank) ειδικών, εμπειρογνωμόνων, καθηγητών με πτυχία από το LSE, τα άλλα βρετανικά και αμερικανικά πανεπιστήμια, ανθρώπους με επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό και θητεία σε μεγάλους διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα. Κι έκτοτε, αυτή η ομάδα συμμετέχει αθόρυβα στην προετοιμασία προγραμμάτων και θέσεων, ουδείς, ωστόσο, φρόντισε να βρεθούν μπροστά στις κάμερες και να αναδείξουν την τεχνοκρατική επάρκεια που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέραν του παλαιότερου πολιτικού προσωπικού που, σε κάποιο βαθμό, παραπέμπει σε συμπεριφορές της περιόδου 2015- 19 που απαξιώθηκαν.

Ακόμα και το Ινστιτούτο ΕΝΑ, φίλα προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ, διαθέτει μεγάλη ομάδα επιστημόνων, νεότερων και έμπειρων, μεταξύ των οποίων, όπως πληροφορούμαστε, πολλοί απόφοιτοι του LSE, του MIT και άλλων διάσημων ξένων πανεπιστημίων, αλλά και καθηγητές στο ΕΚΠΑ, το Πολυτεχνείο και σε άλλα ελληνικά πανεπιστήμια.

Τελικά, είναι ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα που όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που μπορούν να ενισχύσουν την εικόνα στροφής στην κεντροαριστερά και την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, μένουν αφανείς και εξακολουθούν να προβάλλονται πρόσωπα που δεν έχουν πρόσβαση σε νεότερα κοινωνικά και εκλογικά ακροατήρια και ειδικά στον κεντρώο χώρο.

Οι πληροφορίες λένε πως το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επιχειρήσει να αναδείξει όλα αυτά τα πρόσωπα. Αυτή είναι, όμως, μία συζήτηση που ακούγεται εδώ και μήνες -πριν το συνέδριο και αμέσως μετά από αυτό-, ωστόσο ακόμα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις. Διότι, όπως έλεγε στο libre ένα απ΄ αυτά τα στελέχη “είναι καλό να τους βγάλει όλους αυτούς κάποια στιγμή σαν άσσο από το μανίκι, αρκεί να μην έχει απογοητευτεί ο… άσσος και να υπάρχει το μανίκι”.

Σχετικά Άρθρα