Νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ – Ξεκίνησε η συζήτηση για τα εμπορικά καταστήματα – Η πρόταση να κλείνουν νωρίτερα

 Νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ – Ξεκίνησε η συζήτηση για τα εμπορικά καταστήματα – Η πρόταση να κλείνουν νωρίτερα

Σημαντικές αλλαγές στην λειτουργία των σούπερ μάρκετ, αλλά και των εμπορικών καταστημάτων φαίνεται ότι θα φέρει το χειμώνα η ενεργειακή κρίση.

Απ΄ότι φαίνεται μάλιστα η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για μείωση του ωραρίου στα εμπορικά δεν είναι τυχαία, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο μιας γενικότερης συζήτησης που έχει ξεκινήσει με αφορμή το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση εξετάζεται από την κυβέρνηση και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα έχει επαφές με εκπροσώπους επιχειρήσεων και κλάδων της αγοράς.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, Σταύρος Καφούνης επιβεβαίωσε ότι το θέμα της μείωσης του ωραρίου στα καταστήματα είναι υπό συζήτηση. Ωστόσο, όπως επισήμανε, το ζήτημα είναι εξαιρετικά σύνθετο, πολύπλοκο και πολύπλευρο και χρειάζεται ενδελεχής μελέτη.

Το θέμα έχει συζητηθεί στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορία και Επιχειρηματικότητας με όλους τους συλλόγους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εξετάζει το θέμα για ωράριο στα καταστήματα και αναμένεται μέσα στο επόμενο 10ήμερο να έχει καταλήξει σε πρόταση.

Ήδη, μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές ώρες, λόγω της ενεργειακής κρίσης, έχει προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Συγκεκριμένα, προτείνει από τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου το ωράριο λειτουργίας να διαμορφωθεί ως εξής:

  1. Δευτέρα: 10:00 έως 16:00
  2. Τρίτη: 10:00 έως 19:00
  3. Τετάρτη: 10:00 έως 16:00
  4. Πέμπτη: 10:00 έως 19:00
  5. Παρασκευή: 10:00 έως 19:00
  6. Σάββατο: 10:00 έως 16:00