Μητσοτάκης: Ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις κόκκινες γραμμές μας – Η Ελλάδα έχει γαλάζιο και όχι γκρίζο χρώμα

 Μητσοτάκης: Ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις κόκκινες γραμμές μας – Η Ελλάδα έχει γαλάζιο και όχι γκρίζο χρώμα

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ, αναφερόμενος στα 48 χρόνια της γαλάζιας παράταξης, ως την παράταξη όλων των Ελλήνων που στοχεύουν μπροστά, κάνοντας απολογισμό του κοινοβουλευτικού έργου και περιγράφοντας τις προκλήσεις που υπάρχουν απέναντι στην ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις.

«Θέλουμε να συνδέσουμε το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Η 48χρονη ΝΔ εκφράζει στις μέρες μας το κοινωνικό ρεύμα όπου ο πατριωτισμός της ευθύνης συναντά τον εκσυγχρονισμό της προόδου».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις της διακυβέρνησης τα τελευταία χρόνια αλλά και στα νέα εμπόδια που φέρνει η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Καμιά κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε τόσες δυσκολίες σε τόσα λίγα χρόνια».

«Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη στην Ευρώπη, στη μείωση της ανεργίας, και στηρίζουμε όσο μπορούμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», ανέφερε ακόμα ο πρωθυπουργός που στη συνέχεια ευχαρίστησε τους βουλευτές της ΝΔ για το έργο τους τα τελευταία χρόνια.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη σπουδαία δουλειά που κάνετε. Επεξεργαστήκατε και ψηφίσατε 330 νομοσχέδια. Όλο αυτό το διάστημα έγιναν πάνω από 6.000 ομιλίες στην Ολομέλεια και τις ειδικές επιτροπές της Βουλής

Επιδείξετε προσήλωση στον κανονισμό της Βουλής με διάθεση για εποικοδομητική κριτική , με σεβασμό στις άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις, με διάθεση για συναινέσεις», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, είπε ότι τίποτα στον κόσμο δεν είναι το ίδιο από τον Οκτώβριου του 1974 όταν η ΝΔ ξεκινούσε την διαδρομή της αλλά έμειναν ακλόνητες οι ιδρυτικές της αξίες. Γύρω της διαλύονταν συνασπισμοί, κράτη και κόμματα αλλά ο ευρωπαϊκός της προσανατολισμός και ο φιλελεύθερος και κοινωνικός της χαρακτήρας είναι ιδιότητες που αναπτύσσουμε απέναντι στα ζητήματα της εποχής.

«Φυσικός μας χώρος, παραμένει ο δυτικός κόσμος και πυξίδα μας το διεθνές δίκαιο και η δημοκρατία», τόνισε και γι αυτό όπως είπε αντιστεκόμαστε στην καταπάτηση των συνόρων και στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων που πρόθυμα κάποιοι θα ήθελαν να μιμηθούν στην γειτονιά μας. Αυτές οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις κόκκινες γραμμές μας. Δημιουργούμε αναχώματα στην προσπάθεια της Μόσχας να μετατρέψει την ενέργεια σε όπλο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι τα σύνορά μας μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο. «Αν κάτι με κάνει αισιόδοξο είναι ότι το δηλητήριο των λόγων της τουρκικής ηγεσίας δεν φτάνει στους λαούς, έλληνες και τούρκοι είναι φίλοι. Ξέρουν ότι η γεωγραφία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες.

«Ξέρουν οι λαοί ότι οι συνθήκες είναι για να τηρούνται. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται με ρητορικά πυροτεχνήματα», ανέφερε ο πρωθυπουργός στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα.

Σχετικά Άρθρα