France24: “Σουρεαλισμός η πανεπιστημιακή αστυνομία στην Ελλάδα” – Πώς περιγράφει την κατάσταση στα ελληνικά ΑΕΙ

 France24: “Σουρεαλισμός η πανεπιστημιακή αστυνομία στην Ελλάδα” – Πώς περιγράφει την κατάσταση στα ελληνικά ΑΕΙ

«Σουρεαλισμό» χαρακτηρίζει το μέτρο της ελληνικής κυβέρνησης για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τον τρόπο που εφαρμόζεται δημοσίευμα του France24.

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στο χρονικό, αλλά και στα τελευταία γεγονότα, ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις αστυνομικών, φοιτητών και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

  • Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι διαχρονικά με ελλιπή χρηματοδότηση, σημειώνοντας ότι, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, η Ελλάδα ξοδεύει λιγότερα από 4.100 δολάρια ανά φοιτητή. Επισημαίνει, επίσης ότι στα ΑΕΙ παρατηρούνται συχνά απεργίες, διαμαρτυρίες και βία κατά φοιτητών και εργαζομένων.

«Το να έχεις μια αστυνομική μονάδα να φυλάει άλλη δύναμη της αστυνομίας είναι σουρεαλιστικό» σημειώνει στο ίδιο ρεπορτάζ και ο Θεόδωρος Τσαϊρίδης, επικεφαλής της ένωσης αστυνομικών Θεσσαλονίκης.

  • Η αστυνομική παρουσία είναι ένα ζήτημα αμφιλεγόμενο στην Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα, υπενθυμίζοντας τα γεγονότα του Πολυτεχνείου από τη χούντα, το 1973.

Παράλληλα αναφέρει ότι πολλές αντιδράσεις καταγράφηκαν και αυτόν τον μήνα, όταν η αστυνομία πέταξε δακρυγόνα κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Αριστοτέλειο.

Σχετικά Άρθρα