Θυμός Μαξίμου για Κυρανάκη- Αιχμές Οικονόμου για την δήλωση του βουλευτή σχετικά με την κατάσταση στα πανεπιστήμια

 Θυμός Μαξίμου για Κυρανάκη- Αιχμές Οικονόμου για την δήλωση του βουλευτή σχετικά με την κατάσταση στα πανεπιστήμια

Βαθύτατα ενοχλημένος με τον βουλευτή Κώστα Κυρανάκη εμφανίζεται τις τελευταίες ώρες ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γ. Μπρατάκος, καθώς και άλλοι επιτελικοί υπουργοί του Μεγάρου Μαξίμου -κυρίως ο Γ. Γεραπετρίτης-, μετά την ανάρτησή του σχετικά με την κατάσταση στα ΑΕΙ και την πολιτική σύγκρουση για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ερωτηθείς σχετικά στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε με νόημα πως “η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και η εύκολη κριτική σε όσους έχουν την ευθύνη στο πεδίο – εν προκειμένω στους υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη – δεν είναι συμπεριφορά που ταιριάζει στους βουλευτές της παράταξής μας”.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι έχει και σχέδιο και βούληση και πετυχαίνει σημαντικά αποτελέσματα τα οποία “δεν θα είχαν έρθει αν δεν είχαμε κερδίσει σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές μάχες”.

Το γεγονός ότι ο κ. Οικονόμου έσπευσε να απαντήσει με αυτό τον τρόπο στον βουλευτή (ο οποίος είχε εξοργίσει το Μέγαρο Μαξίμου και κατά το παρελθόν), επιβεβαιώνει την δυσαρέσκεια του ίδιου του πρωθυπουργού. Ωστόσο, ο βουλευτής επισήμανε τα αυτονόητα μετά από διακυβέρνηση 3,5 ετών, χωρίς ουσιαστική βελτίωση στα θέματα που αποτέλεσαν προεκλογική προμετωπίδα για τη Ν.Δ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κυρανάκης με ανάρτηση του μετά τα επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου είχε υποστηρίξει “δε μας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εικόνα στα πανεπιστήμια και τις φοιτητικές εστίες” και είχε αφήσει αιχμές κατά της κυβέρνησης γιατί δεν είχε επί 3,5 χρόνια προχωρήσει το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, άποψη που συμμερίζονται, κατά πληροφορίες, και άλλοι βουλευτές.

Σχετικά Άρθρα