Πλεύρης: Με υπεκφυγές απάντησε στην μελέτη Λύτρα – “Δεν αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης”

 Πλεύρης: Με υπεκφυγές απάντησε στην μελέτη Λύτρα – “Δεν αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης”

Χωρίς να δώσει καμία απάντηση επί της ουσίας στα συγκλονιστικά ευρήματα της μελέτης Λύτρα εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Δεν μπορεί μια επιστημονική έρευνα να γίνεται σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στα «πυρά» της αντιπολίτευσης για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας και ενώ τα φώτα δημοσιότητας έχουν στραφεί στα αποτελέσματα της μελέτης Λύτρα.

«Δίνουμε καθημερινή μάχη για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την πανδημία» δήλωσε ο υπουργός Υγείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, απαντώντας σε όσα του καταλόγισε νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης, με το τέλος του καλοκαιριού, εμφανίστηκε η μετάλλαξη «Δέλτα», η πλέον φονική μετάλλαξη, που είχε συνέπεια να αυξηθούν οι θάνατοι, όπως είπε ο υπουργός Υγείας σημειώνοντας πως «όταν έχεις αύξηση των κρουσμάτων και αύξηση των νοσηλειών, προφανώς θα υπάρξει αύξηση στις βαριές νοσηλείες και στους θανάτους».

Αναφερόμενος στη μελέτη Λύτρα ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι «οι επιστημονικές μελέτες δεν είναι αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Οι επιστήμονες κάνουν μελέτες, αυτές οι μελέτες γίνονται αντικείμενο συζήτησης στην επιστημονική κοινότητα» και πρόσθεσε:

«Τα συμπεράσματα κάθε μελέτης, μπορεί η πολιτεία να τα αξιολογεί, με τα όργανά της, και ό,τι θεωρεί ότι είναι σωστό να το εφαρμόζει, όπου θεωρεί πως κάτι δεν είναι σωστό, να μην το εφαρμόζει». Ειδικότερα για τα στοιχεία της μελέτης Λύτρα ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «αξιολογούνται από τα επιστημονικά όργανα. Έχει στατιστικά στοιχεία και η ίδια η μελέτη επισημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσει άλλη έρευνα, για τους λόγους της θνητότητας».

«Όταν κάποιος άνθρωπος φτάσει στη διασωλήνωση, έχει σοβαρές πιθανότητες να πεθάνει. Γι΄ αυτό το κρίσιμο είναι να μην φτάσει κανείς στη διασωλήνωση, διότι έχει αυξημένες πιθανότητες θανάτου», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας πως δεν είναι αποκλειστική λύση η μεταφορά σε κλίνες ΜΕΘ γιατί όσο περισσότερος κόσμος, φτάνει στις κλίνες ΜΕΘ, πάλι θα υπάρχει ένα σοβαρό ποσοστό κόσμου που θα είναι διασωληνωμένος και θα καταλήξει.

«Για αυτό τον λόγο, η πρώτη μάχη που δόθηκε από την παρούσα κυβέρνηση, ήταν να μην φτάσουμε να διασωληνωθούμε» είπε ο Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας πως για αυτό η κυβέρνηση έδωσε αγώνα για την μάχη του εμβολιασμού, προκειμένου να μην υπάρξει βαριά νόσηση που θα οδηγήσει στην διασωλήνωση.

Σχετικά Άρθρα