Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν: Μίλησε για αυτοκρατορικά οράματα και επίδοξους ταραχοποιούς

 Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν: Μίλησε για αυτοκρατορικά οράματα και επίδοξους ταραχοποιούς

Τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο ΠΝ του νεότευκτου Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνομένων Βλημάτων “ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ”, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός απάντησε για μία ακόμα φορά με ψυχραιμία στους τουρκικούς παραλογισμούς και τις ανεκδιήγητες ευθείες απειλές κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας από τον Ερντογάν και τα κάθε λογής φερέφωνά του στην Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμα φορά πως «δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα τον 21ο Αιώνα. Δεν έχουν θέση επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί» είπε χαρακτηριστικά φωτογραφίζοντας τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόσθεσε πως: Είναι πολλά τα μηνύματα που στέλνει σήμερα το νέο απόκτημα του Πολεμικού μας Ναυτικού. Η ταχύτητα κι ο εξοπλισμός του δηλώνουν πως τα νερά μας θα παραμείνουν απόρθητα… Το γεγονός ότι χτίστηκε από ελληνικά χέρια δικαιώνει τελικά την επιλογή μας να αναστηθούν τα ναυπηγεία της Ελευσίνας με αυτά του Σκαραμαγκά».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως: «Κάθε ελληνικό όπλο αποτελεί δύναμη ειρηνικής αποτροπής – ασπίδα δυναμικής προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της διεθνούς νομιμότητας. Ομως ταυτόχρονα και γέφυρα συνεννόησης μεταξύ των λαών της γειτονιάς μας. Κι αυτό πλέον το αναγνωρίζει και το συμμερίζεται τόσο η Ευρώπη όσο και οι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ.

Ενώ το ίδιο το όνομα του πλοίου θα διαλαλεί ότι η πατρίδα μας μένει πιστή στην παράδοση της οι ήρωες να γεννούν νέους ήρωες. Σε λίγο το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων θα αρμενίζει τιμώντας τον Παναγιώτη Βλαχάκο, που θυσιάστηκε δίπλα στον υποπλοίαρχο Καραθανάση και στον αρχικελευστή Γιαλοψό και ταξιδεύοντας παντού την αλήθεια της Ιστορίας. Οτι τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα