Φον ντερ Λάιεν για Ρωσία: “Ένα απολυταρχικό καθεστώς επιτίθεται και πάλι στη Δημοκρατία”

 Φον ντερ Λάιεν για Ρωσία: “Ένα απολυταρχικό καθεστώς επιτίθεται και πάλι στη Δημοκρατία”

“Ένα απολυταρχικό καθεστώς επιτίθεται και πάλι στη Δημοκρατία”, υπογράμμισε στην έναρξη της ομιλίας της στο πλαίσιο του 10ου Athens Democracy Forum η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, αναφερόμενη στη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Η πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι η ΕΕ επέβαλε το μεγαλύτερο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας για την εισβολή της, ενώ βοήθησε την Ουκρανία με αποστολή στρατιωτικού υλικού και φιλοξενία προσφύγων.

“Η επίθεση του Πούτιν στοχεύει στο να αντιστρέψει τον ρου της Ιστορίας αλλά και στην ανατροπή των δημοκρατικών αξιών”, συμπλήρωσε η κα Φον ντερ Λάιεν, σημειώνοντας πως “οι Δημοκρατίες μπορούν να ανταποκριθουν στις προκλήσεις εφόσον είναι ενωμένες”.

“Θέλω η Ένωσή μας να σταθεί στο πλευρό κάθε χώρας που αγωνίζεται για την ελευθερία της”, σημείωσε η κα Λάιεν, προσθέτοντας πως αυτό σημαίνει πρώτα και πάνω από όλα “να στηρίξουμε την Ουκρανία με οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά μέσα”.

Σημείωσε ακόμη ότι οι “τραγωδίες επαναλαμβάνονται” και ότι πολλοί στην Ευρώπη “υποτίμησαν τις διαστάσεις του πολέμου στην Ουκρανία”.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι οι “Ελλήνες πολέμησαν για την ελευθερία τους στο παρελθόν και σήμερα μια Δημοκρατία πολεμά για την κυριαρχία της. Η Δημοκρατία θα νικήσει και πάλι”.

Σχετικά Άρθρα