Η viral-ομιλία της ακροδεξιάς Μελόνι:”Είμαι η Τζόρτζια, είμαι γυναίκα, είμαι χριστιανή” (vid)

 Η viral-ομιλία της ακροδεξιάς Μελόνι:”Είμαι η Τζόρτζια, είμαι γυναίκα, είμαι χριστιανή” (vid)

Μια ομιλία της Τζόρτζια Μελόνι έχει κατακλύσει το διαδίκτυο μετά τη νίκη του κόμματος «Αδερφοί της Ιταλίας» στις εκλογές της Κυριακής. Αποφασισμένη και με σκληρή ρητορική, η διαφαινόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε συστηθεί ως ακροδεξιά και συντηρητική, χρησιμοποιώντας τη φράση «είμαι η Τζόρτζια» («Io sono Georgia»).

Σύμφωνα με το France24.com, ένας λόγος που έδωσε στη Ρώμη θεωρείται καταλυτικός για την άνοδο του φασισμού στη γείτονα χώρα και την πολιτική γραμμή της Μελόνι, καθώς ανέφερε την ατάκα «είμαι η Τζόρτζια, είμαι γυναίκα, μητέρα, Ιταλίδα, Χριστιανή».

Το γαλλικό δημοσίευμα μάλιστα σχολιάζει πως φανέρωσε το συντηρητικό μοντέλο, που πρόκειται να εφαρμοστεί και το οποίο φοβάται ολόκληρη η Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται, πως στην Ιταλίαγια πρώτη φορά μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου – ένα μεταφασιστικό κόμμα κατέλαβε την εξουσία.

«Io sono Georgia», άλλωστε, είναι και ο τίτλος της αυτοβιογραφίας της 45χρονης πολιτικού. Σε βίντεο από την εν λόγω ομιλίας της, η Μελόνι παρουσιάζεται επίσης να επιτίθεται στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Δείτε το βίντεο

Σχετικά Άρθρα