Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή εκδήλωση, σήμερα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, για την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού

 Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή εκδήλωση, σήμερα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, για την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού

«Φαρμακεία ενωμένα για έναν κόσμο πιο υγιή» είναι το κεντρικό μήνυμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού. Στο πλαίσιο του εορτασμού, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή σήμερα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, στο χώρο μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο.

Μικρές τέντες στήθηκαν από το πρωί στο σημείο, ενώ οι πολίτες, που επισκέπτονται το χώρο της εκδήλωσης, ενημερώνονται από εθελοντές φαρμακοποιούς-μέλη του ΦΣΘ για υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας, όπως είναι οι εμβολιασμοί, τα rapid tests, η περιποίηση τραύματος, η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και η συμμόρφωση στη φαρμακευτική αγωγή.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν ενημερωτικά σταντ εταιρειών για προϊόντα που διανέμονται μέσω των φαρμακείων, ενώ δίνεται στους πολίτες και ενημερωτικό έντυπο με ενδιαφέρουσα αρθρογραφία που αφορά, μεταξύ άλλων, την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και την πρόληψη και τον έλεγχο του προδιαβήτη. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από δυναμική καμπάνια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα social media.

Ρούλα Σκουρογιάννη

Σχετικά Άρθρα