Για 2η φορά βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ο Άλμπερτ Μπουρλά 

 Για 2η φορά βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ο Άλμπερτ Μπουρλά 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Inc, Άλμπερτ Μπουρλά , δήλωσε το Σάββατο 24/9, ότι βρέθηκε θετικός στην COVID-19, διευκρινίζοντας ότι νιώθει καλά και δεν έχει συμπτώματα. Ο 60χρονος CEO της Pfizer, τον περασμένο Αύγουστο είχε έρθει σε επαφή με τον ιό SARS-COV-2 και είχε ξεκινήσει να λαμβάνει την από του στόματος αντιική θεραπεία της εταιρείας έναντι της COVID-19, με Paxlovid.

Το Paxlovid είναι ένα αντιικό φάρμακο που χρησιμοποιείται στη θεραπεία κατά της νόσου κυρίως σε άτομα υψηλού κινδύνου, όπως ηλικιωμένοι ασθενείς.

Η Άλμπερτ Μπουρλά έχει λάβει και τις τέσσερις δόσεις του εμβολίου για την COVID που αναπτύχθηκε από την Pfizer/BioNTech, ενώ όπως ο ίδιος έχει δηλώσει δεν έχει λάβει ακόμη το νέο δισθενές ενισχυτικό εμβόλιο, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Moderna και την ομάδα της Pfizer/BioNTech.

Η χορήγηση δόσεων του νέου δισθενούς εμβολίου στοχεύει στην αντιμετώπιση των υποπαραλλαγών BA.5 και BA.4 της Omicron, οι οποίες αποτελούν το 84,8% και το 1,8%, αντίστοιχα, όλων των κυκλοφορούντων υποπαραλλαγών της Omicron στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα. Ο FDA ενέκρινε τον Αύγουστο, τη χορήγηση των επικαιροποιημένων ενισχυτικών δόσεων του εμβολίου των Pfizer και Moderna που στοχεύουν τις 2 κυρίαρχες υποπαραλλαγές της Omicron.

«Δεν έλαβα ακόμη το νέο δισθενές ενισχυτικό εμβόλιο, καθώς ακολουθούσα τις οδηγίες του CDC, που ορίζουν να μεσολαβούν τρεις μήνες από προηγούμενη νόσηση με COVID, η οποία στην περίπτωσή μου συνέβη γύρω στα μέσα Αυγούστου», εξήγησε ο Μπουρλά.

Ομοσπονδιακή αμερικανική υπηρεσία Υγείας δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι έχουν σταλεί πάνω από 25 εκατομμύρια δόσεις των λεγόμενων δισθενών εμβόλων. Αυτές αποτελούντο κυρίως από το εμβόλιο Pfizer/BioNTech, καθώς η παραγωγή του εμβολίου Moderna βρίσκεται σε στάδιο τελικής παραγωγής.

Ρούλα Σκουρογιάννη

Σχετικά Άρθρα