Δημοσκόπηση MRB: Τι είδους κυβέρνηση διαλέγουν οι πολίτες – Συσπειρώσεις/διαρροές των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

 Δημοσκόπηση MRB: Τι είδους κυβέρνηση διαλέγουν οι πολίτες – Συσπειρώσεις/διαρροές των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Τις απόψεις των πολιτών για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την επικαιρότητα σκιαγραφεί το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Η έρευνα περιγράφει τις τάσεις στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης μετά τις εκλογές, την εκτίμηση των ερωτηθέντων για το ποιο κόμμα μπορεί να διασφαλίσει την ορθή λειτουργία της ΕΥΠ αλλά και τη στάση που επιθυμούν να κρατήσει η χώρα έναντι της Τουρκίας.

Με φόντο το μπαράζ προκλήσεων από τη γειτονική χώρα, στην ερώτηση για τη στάση που θα έπρεπε να κρατά η χώρα μας απέναντι στην Τουρκία, σε ποσοστό 41,8% οι πολίτες απαντούν πως αυτή θα έπρεπε να είναι πιο σκληρή, ενώ σε ποσοστό 38,5% πως θα έπρεπε να είναι όπως ακριβώς τώρα.

Δημοσκόπηση MRB

Κεφάλαιο “υποκλοπές”

Σύμφωνα με τα ευρήματα, στο ερώτημα αν η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διασφαλίσει την ορθή λειτουργία της ΕΥΠ, οι πολίτες στην πλειοψηφία τους απαντούν πως κανένας από τους δύο. Ειδικότερα, σε ποσοστό 18,8% οι πολίτες λένε η ΝΔ, σε 20,2% ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ποσοστό 42,8% κανένας από τους δύο.

Δημοσκόπηση MRB

Συγκυβέρνηση αν όχι αυτοδύναμη κυβέρνηση

Αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις εκλογές, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 49,2% πως θα ήθελαν να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας δύο ή περισσότερων κομμάτων και το 43,2% εξ αυτών απαντά πως θα προτιμούσαν να γίνουν νέες εκλογές.

Δημοσκόπηση MRB

Η διαχρονική εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου – Συσπειρώσεις/διαρροές των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα σε ό,τι αφορά την διαχρονική εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου βουλευτικών εκλογών αλλά και τις συσπειρώσεις/μετακινήσεις ψηφοφόρων για τα κόμματα.

Δημοσκόπηση MRB
Δημοσκόπηση MRB

Σχετικά Άρθρα