Δημοσκόπηση GPO: Ποια η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ – Ποιος αρχηγός έπεισε περισσότερο από την ΔΕΘ

 Δημοσκόπηση GPO: Ποια η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ – Ποιος αρχηγός έπεισε περισσότερο από την ΔΕΘ

Στο 7,3% διαμορφώνεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, μετά την παρουσία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 86η ΔΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης GPO για λογαριασμό του Star, που διεξήχθη το διάστημα 19-21 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.200 οικογενειών, και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25,4%.

Ποιος έπεισε τους πολίτες στη ΔΕΘ

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της ΔΕΘ, καθώς οι εξαγγελίες του έπεισαν περισσότερο τους πολίτες, από αυτές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Πιο συγκεκριμένα, τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ έκρινε θετικά το 50,7% των ερωτηθέντων και αρνητικά το 45,6%, ενώ το θετικό ποσοστό για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν 36,4% και το αρνητικό 58,5%.

gallup_star_2

Στο ερώτημα, δε, ποιος από τους δύο έπεισε περισσότερο τους πολίτες, ο πρωθυπουργός λαμβάνει ποσοστό 41,7%, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 30,7%.

gallup_star_3

Αυτοδυναμία ή συγκυβέρνηση;

Όσον αφορά το τι είδους κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες να προκύψει από τις εκλογές, το 52,1% τάσσεται υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης, έναντι 44,9%, που προτιμά μια κυβέρνηση συνεργασίας.

gallup_star_5

Αξιοσημείωτο είναι, ωστόσο, ότι, εφόσον δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, το 58,2% προτιμά να καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 39,1% προτιμά να γίνουν ξανά εκλογές, ώστε να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

gallup_star_6

Η άποψη για τους πολιτικούς αρχηγούς

Στην άποψη των ερωτηθέντων για τους πολιτικούς αρχηγούς, προηγείται στη θετική/μάλλον θετική ο Κ. Μητσοτάκης (48,6%) και ακολουθούν: Νίκος Ανδρουλάκης (37,8%), Αλέξης Τσίπρας (37,2%), Δημήτρης Κουτσούμπας (27,8%), Γιάνης Βαρουφάκης (23,7%) και Κυριάκος Βελόπουλος (12,1%).

gallup_star_7

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα, δε, «μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό της χώρας», το 44,9% απαντά τον κ. Μητσοτάκη, το 33,2% τον κ. Τσίπρα και το 21,5% «κανέναν από τους δύο».

gallup_star_8

Ποιον βλάπτουν περισσότερο οι κυρώσεις στη Ρωσία

Σχετικά με τον ποιον βλάπτουν περισσότερο οι κυρώσεις στη Ρωσία, οι ερωτώμενοι στη δημοσκόπηση της GPO απαντούν στη μεγάλη πλειοψηφία τους (62,1%) ότι βλάπτουν περισσότερο την Ευρώπη και τους λαούς της. «Εξίσου και τις δύο πλευρές» απαντά το 24,3%, ενώ μόνο το 10,7% πιστεύει ότι βλάπτουν τη Ρωσία και τον Πούτιν.

gallup_star_4

Σχετικά Άρθρα