ΚΚΕ: Καταγγελία για ”διαφαινόμενη προσπάθεια πρόωρης ολοκλήρωσης της Εξεταστικής”

 ΚΚΕ: Καταγγελία για ”διαφαινόμενη προσπάθεια πρόωρης ολοκλήρωσης της Εξεταστικής”

Για προσπάθεια πρόωρης ολοκλήρωσης των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής που αφορά την υπόθεση των παρακολουθήσεων καταγγέλλει το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής, από τον Περισσό γίνεται λόγος για προσπάθεια «κουκουλώματος» στην Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις, ως κορύφωση «του έργου της συγκάλυψης της αλήθειας για τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ, που παίζεται εδώ και 6 χρόνια με “σκηνοθέτη” όλες τις κυβερνήσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη διαφαινόμενη προσπάθεια για πρόωρη ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, ώστε να “μείνουν στο σκοτάδι” οι υποθέσεις παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, των δημοσιογράφων, καθώς και του τηλεφωνικού κέντρου της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Αυτό, άλλωστε, έχει διαφανεί μέσα και από όλη την πορεία των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, τόσο με τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε κρίσιμα ζητήματα όσο και με τη στάση συγκεκριμένων μαρτύρων, που “κρύφτηκαν” πίσω απ’ το απόρρητο και τις απαντήσεις του τύπου “δεν ξέρω, δεν απαντώ”. Επιβεβαιώθηκε, πάνω απ’ όλα, αυτό που εξαρχής τόνιζε το ΚΚΕ, ότι η ύπαρξη και η υπεράσπιση από τα αστικά κόμματα όλου του αντιδραστικού πλαισίου των παρακολουθήσεων θα καθόριζε και την εξεταστική επιτροπή και τα αποτελέσματά της.

Αυτή η εξέλιξη θα αποτελέσει και το “κερασάκι στην τούρτα” της μεθοδευμένης, απαράδεκτης συγκάλυψης και από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, της υπόθεσης των υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ από το 2016 μέχρι και το 2022, όπως φάνηκε ήδη από τις πρώτες συνεδριάσεις.

Το ΚΚΕ έκανε προσπάθεια με τις παρεμβάσεις του και θα συνεχίσει μέχρι τελευταία στιγμή, να πραγματοποιηθεί έρευνα, όσο αυτό ήταν δυνατό. Ζήτησε να κληθούν και να εξεταστούν από την Επιτροπή συγκεκριμένοι μάρτυρες, που είχαν άμεση εμπλοκή στην υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του, δηλαδή υπεύθυνοι από τις εταιρείες των παρόχων τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ κα), μέλη της ΑΔΑΕ, εισαγγελείς, αστυνομικοί που είχαν ρόλο στην έρευνα, αρχές και πάροχοι των εμπλεκόμενων χωρών του εξωτερικού κ.α.

Η εξεταστική δεν κάλεσε κανέναν από τους μάρτυρες που πρότεινε το ΚΚΕ. Κάλεσαν τους πρώην και νυν διοικητές της ΕΥΠ, για να απαντήσουν όλοι πως “δεν ξέρω, δεν μπορώ, δεν απαντώ”. Ακόμα και ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ απάντησε “δεν ξέρω”, ενώ η ΑΔΑΕ είχε και έχει άμεση και σοβαρή ευθύνη να διαλευκανθεί η υπόθεση του ΚΚΕ. Ακόμα κι αυτοί οι λίγοι που εξετάστηκαν έπαιξαν εκ του ασφαλούς το κλασικό “παιχνίδι” της μετάθεσης των ευθυνών, παραπέμποντας για απαντήσεις σε άλλους (τους παρόχους τηλεπικοινωνίας, τον πρώην Πρόεδρο αλλά και τους “τεχνικούς” της ΑΔΑΕ), αφού ήταν δεδομένο ότι η εξεταστική δεν επρόκειτο να καλέσει κανέναν από αυτούς, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του ΚΚΕ! Μάλιστα, κανείς τους δε ζήτησε να διερευνηθεί σε βάθος η παραδοχή του πρώην διοικητή της ΕΥΠ για κέντρα εξωτερικού που παρακολουθούν, όταν είναι διαπιστωμένο ότι οι υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούν, εκτός των άλλων, και πρώην Έλληνες πρωθυπουργούς.

Πρόκειται για την επιτομή του κουκουλώματος, την κορύφωση του έργου της συγκάλυψης της αλήθειας για τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ, που παίζεται εδώ και 6 χρόνια με “σκηνοθέτη” όλες τις κυβερνήσεις, σήμερα της ΝΔ και πριν του ΣΥΡΙΖΑ. Την ευθύνη για αυτή την συγκάλυψη στην εξεταστική επιτροπή την έχουν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που ήθελαν μια εξεταστική, όχι για να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις σε όλες τις υποθέσεις, αλλά κυρίως “τροφή” στην κοκορομαχία τους. Γι’ αυτό εκτός των άλλων συνέβαλαν στο να θαφτεί η υπόθεση του ΚΚΕ. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογος για την “αφωνία” του για την υπόθεση του ΚΚΕ, πολύ περισσότερο που επί ημερών του ξεκίνησαν οι υποκλοπές στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και το κουκούλωμά τους.

Αποκαλύφθηκε τι εννοούν όλα τα αστικά κόμματα όταν μιλάνε για “διαφάνεια” και “λογοδοσία”. Αποκαλύφθηκε τι οργανώνουν όλοι μαζί: δήθεν “δημοκρατικούς και ανεξάρτητους ελέγχους” και “θεσμικές αλλαγές”, για να συγκαλύψουν τελικά το ρόλο του κράτους που υπηρετεί τη δικτατορία του κεφαλαίου. Να εξαπατούν το λαό, μήπως κατευνάσουν τη δίκαιη αγανάκτηση και τις αντιδράσεις του, ενάντια στο τσαλαπάτημα των δικαιωμάτων και ελευθεριών του από όλες τις κυβερνήσεις.

Το ΚΚΕ γνωρίζει καλά τους μηχανισμούς, τα μέσα και τις μεθόδους του κράτους και των κυβερνήσεων. Με όλα αυτά έχει αναμετρηθεί και αναμετριέται αδιάκοπα σε όλη την ιστορία του. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει, γιατί αυτός είναι ο δρόμος για όλο το λαό μας: Να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη αλλά να συγκρουστεί με τους κάθε λογής “σωτήρες”. Τη λύση θα δώσει οριστικά μόνο ο ίδιος με την πάλη του, με το ΚΚΕ, στο δρόμο της ανατροπής».

Σχετικά Άρθρα