Μεγάλη πορεία για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Μαζί και ο πατέρας του Β. Μάγγου ( εικόνες, vid)

 Μεγάλη πορεία για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Μαζί και ο πατέρας του Β. Μάγγου ( εικόνες, vid)

Πλήθος κόσμου στην αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Κερατσίνι με αφορμή την ένατη χρονιά, από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του “Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 2022” που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, για τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με την αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του αδικοχαμένου μουσικού.

Με κεντρικό σύνθημα «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Παύλου Φύσσα, στο μνημείο όπου δολοφονήθηκε και αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία με κατεύθυνση το μπλόκο της Κοκκινιάς.

Πλήθος κόσμου είχε αρχίσει από νωρίς να συγκεντρώνεται στο σημείο για να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, ενώ λίγο αργότερα ξεκίνησε η πορεία στην κεφαλή της οποίας βρίσκονται οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Μάγδα και Παναγιώτης, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης, καθώς επίσης και συγγενείς και φίλοι.

“Είναι ημέρα μνήμης. Εννέα χρόνια τίποτα δεν έχει τελειώσει, όλα είναι εκεί, όπως και στα εννέα χρόνια”, δήλωσε μεταξύ άλλων η Μάγδα Φύσσα ενώ προσέθεσε ότι ξεκινάει σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την Χρυσή Αυγή. “Μεγάλη δίκη. Κι αυτή θα είναι χρονοβόρα, έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας”, ανέφερε.

Σε εξέλιξη η αντιφασιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν σήμερα, Κυριακή (19/09) στην καθιερωμένη αντιφασιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιείται στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ο οποίος πριν εννέα χρόνια έπεσε νεκρός από το χέρι του Γιώργου Ρουπακιά.

Με κεντρικό σύνθημα «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, εργατικά σωματεία και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην περιοχή της Καμάρας, από όπου και ξεκίνησε η πορεία και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Τσιμισκή.

Σημειώνεται, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, πως την πορεία ακολουθούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σχετικά Άρθρα