Πούτιν για Ουκρανία: “Δεν βιαζόμαστε, ο τελικός στόχος θα επιτευχθεί”

 Πούτιν για Ουκρανία: “Δεν βιαζόμαστε, ο τελικός στόχος θα επιτευχθεί”

Βέβαιος ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία «συνεχίζεται κανονικά» και πως «ο τελικός στόχος θα επιτευχθεί» εμφανίστηκε το Σάββατο ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι η επιχείρηση στο Ντονμπάς συνεχίζεται παρά τις «προσπάθειες της Ουκρανίας για αντεπίθεση». «Δεν βιαζόμαστε. Σε γενικές γραμμές, ουσιαστικά δεν υπήρξαν αλλαγές. Παρά τις προσπάθειες του ουκρανικού στρατού να αντεπιτεθεί, οι επιθετικές μας επιχειρήσεις στο Ντονμπάς δεν σταματούν. Κινούνται με αργό ρυθμό, αλλά συστηματικό και σταδιακά.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός παίρνει όλο και περισσότερα εδάφη βήμα προς βήμα» ενώ διευκρίνισε: «Επιτρέψτε μου να επιστήσω την προσοχή σας σε αυτό, δεν πολεμάμε με ολόκληρο τον στρατό μας, πολεμάμε εκεί μόνο με ένα μέρος του. Υπάρχουν μόνο συμβασιούχοι».

Είπε ότι η Ουκρανία προσπάθησε να χτυπήσει μη στρατιωτικές υποδομές στη Ρωσία και «μέχρι στιγμής έχουμε απαντήσει με συγκράτηση, αλλά μέχρι στιγμής», υπογράμμισε.

Εάν η κατάσταση εξελιχθεί έτσι, η απάντησή μας θα είναι πιο σοβαρή.

«Μόλις πρόσφατα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν μερικά εντυπωσιακά πλήγματα», είπε, σε μια προφανή αναφορά στις ρωσικές επιθέσεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στη βόρεια Ουκρανία και σε ένα φράγμα στο νότο.

«Ας τα θεωρήσουμε ως προειδοποιητικά χτυπήματα», σημείωσε.

Θεόκριτος Αργυριάδης