Οικονόμου για την ομιλία Τσίπρα : ”Μέτρησε τον αέρα και τον μοίρασε για χωράφια”

 Οικονόμου για την ομιλία Τσίπρα : ”Μέτρησε τον αέρα και τον μοίρασε για χωράφια”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε σκωπτικά για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Χρησιμοποίησε μάλιστα και φράση του Αριστοφάνη.

Την ευκαιρία να «δείξει ότι κάτι έμαθε από τα τραγικά λάθη του παρελθόντος», έχασε κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως το «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» που είχε παρουσιάσει άλλοτε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαντάζει ως και… μίζερο μπροστά σε όσα εξήγγειλε το Σάββατο (17/9) από το βήμα της ΔΕΘ.

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας κοστίζουν πάνω από 20 δις ευρώ τονίζοντας πως θα οδηγούσαν τη χώρα σε νέα μνημόνια. Μάλιστα, ανέφερε πως αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά ότι η μόνη σταθερή λύση για την Ελλάδα είναι η αυτοδυναμία της παρούσας κυβέρνησης και στις επόμενες εκλογές.

Η δήλωση του κ. Οικονόμου:

«Ο κ. Τσίπρας είχε στη ΔΕΘ μια τελευταία ευκαιρία, πριν από τις επόμενες εκλογές: να δείξει ότι κάτι έμαθε από τα τραγικά λάθη της πολιτικής του διαδρομής και ότι αντιλαμβάνεται, έστω στοιχειωδώς, τη σύνθετη και δύσκολη πραγματικότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Απέδειξε ότι σε τίποτα δεν άλλαξε και τίποτα δεν έμαθε.

Απόψε κατάφερε το αλήστου μνήμης «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», που είχε άλλοτε παρουσιάσει, να φαντάζει έως και μίζερο. Όπως λέει ο Αριστοφάνης, ο κ. Τσίπρας σήμερα μέτρησε τον αέρα και τον μοίρασε για χωράφια. Εξήγγειλε μέτρα που κοστίζουν πάνω από 20 δις ευρώ ετησίως, ποσό που θα εκτόξευε κατά 10% το πρωτογενές έλλειμμα της χώρας, κάτι που θα οδηγούσε κατευθείαν σε νέα μνημόνια. Καμιά σοβαρότητα, καμιά υπευθυνότητα. Ενώ παρουσίαζε την εικόνα μιας περίπου κατεστραμμένης χώρας, την ίδια στιγμή μοίραζε δεκάδες δισεκατομμύρια. Λεφτά σε όλους και προσλήψεις παντού. Θα…θα…θα…

Υποσχέσεις που οι πολίτες ξέρουν ότι δεν έχουν καμία αξία. Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει περισσότερα από όσα με σύνεση υπόσχεται. Για αυτό, στη δεδομένη συγκυρία, η αυτοδύναμη, συνετή, σταθερή και αποτελεσματική Ελλάδα είναι η μόνη σοβαρή και ρεαλιστική προοπτική για την Πατρίδα και τους πολίτες».

Όθων Παπαδάκης