Tσίπρας στην ΔΕΘ: “Δικαιοσύνη παντού- Να υπερασπιστούμε την Δημοκρατία”- Το σχέδιο με τις 6 εθνικές προτεραιότητες

 Tσίπρας στην ΔΕΘ: “Δικαιοσύνη παντού- Να υπερασπιστούμε την Δημοκρατία”- Το σχέδιο με τις 6 εθνικές προτεραιότητες

Δείτε ζωντανά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της 86ης ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι “η ζωή και η καθημερινότητα των πολιτών ξαναγύρισε πίσω και ίσως ακόμη πιο πίσω και από τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων» και πως οι εξωγενείς παράγοντες της πανδημίας και του πολέμου “απλά επιδείνωσαν τις συνέπειες μιας ειλημμένης απόφασης, η Ελλάδα να επιστρέψει στο παρελθόν της, να επιστρέψουν οι τύχες της χώρας στις κρατικοδίαιτες ελίτ, να αναδομηθεί το πελατειακό και κομματικό κράτος, να συνθλιβεί ακόμα και το αναιμικό κοινωνικό κράτος, να απορρυθμιστεί πλήρως η αγορά εργασίας, να μπει στο περιθώριο η νέα γενιά». «Να χτιστεί με δυο λόγια μια Ελλάδα άνιση, άδικη, αβίωτη για τους πολλούς”, είπε. “Σήμερα είναι ζωτική κοινωνική και εθνική ανάγκη να κάνουμε πράξη αυτή την προσμονή για καλύτερες μέρες. Να δώσουμε λύσεις”, είπε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι παρών και έτοιμος να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την εθνική προσπάθεια.

Κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας παρέθεσε έξι εθνικές προτεραιότητες για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και την προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει την επομένη των εκλογών με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι αποφασισμένος να κάνει πράξη ένα σχέδιο για την αναγέννηση της χώρας συνεκτικό, ρεαλιστικό, με όρους δικαιοσύνης παντού έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 86ης ΔΕΘ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παρουσίασε τις «έξι μεγάλες εθνικές προτεραιότητες πάνω στις οποίες δομείται το πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία. Τις ράγες πάνω στις οποίες θα πορευτούμε για την αναγέννηση της πατρίδας μας». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κοστολογημένο με στόχο να «επιστρέψει η δικαιοσύνη παντού».

Ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα επανακρατικοποιήσει τη ΔΕΗ, θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό με νόμο στα 800 ευρώ, θα καταργήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία και θα κατοχυρώσει νομοθετικά τον όρο «γυναικοκτονία»

«Είμαστε πιο έμπειροι, πιο έτοιμοι, πιο υποψιασμένοι, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι απαιτούν οι καιροί και οι ανάγκες, ανεξάρτητα από πιέσεις, επιθέσεις από συμφέροντα και απειλές. Άλλωστε αυτά, είναι παράσημο για μας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ξεκαθάρισε ότι «ο ελληνικός λαός δε θα προσαρμοστεί στη βαρβαρότητα ούτε φυσικά θα αυτοκτονήσει. Αλλά πολύ σύντομα θα επικυρώσει και στις κάλπες την απόφασή του: Να μην περάσει άλλος ένας χειμώνας ανασφάλειας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «είμαστε εδώ για να φέρουμε ξανά πίσω τη δικαιοσύνη. Παντού. Στη κοινωνία, στην οικονομία, στο κράτος». Όπως είπε, «ψυχή και κινητήρας του δικού μας σχεδίου είναι η δικαιοσύνη. Κίνητρο κάθε πολιτικής μας υπόσχεσης και πράξης είναι η δικαιοσύνη».

Οι έξι εθνικές προτεραιότητες

  • Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με δραστική μείωση των λογαριασμών μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, των τιμών στα καύσιμα και τρόφιμα.
  • Ενίσχυση του εισοδήματος και δικαιότερη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες.
  • Στήριξη του κοινωνικού κράτους με την ανάκτηση της εργασίας, ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ, νέα γερά θεμέλια στη δημόσια Παιδεία και κοινωνικές πολιτικές για ΑΜΕΑ.
  • Παραγωγική Ανασυγκρότηση με ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και έμφαση σε ΑΠΕ, ιδιοπαραγωγή (μοντέλο prosumer), στοχευμένα προγράμματα για ΟΤΑ, μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και βιομηχανίες, καθώς και δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.
  • Ισχυρό Δημοκρατικό Κράτος με μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και την ΕΥΠ.
  • Απάντηση στη δημογραφική πρόκληση με στήριξη της γυναίκας στην εργασία, της μητέρας, κοινωνικές πολιτικές για το παιδί, ειδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και πλαίσιο για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών.

Σχετικά Άρθρα